Social Externe

MAE: Ultimii trei cetățeni români au fost evacuați din Niger cu o cursă aeriană franceză

schedule 03 aug. 2023, 07:46

MAE: Ultimii trei cetățeni români au fost evacuați din Niger cu o cursă aeriană franceză
BOULENGER Xavier / Shutterstock

Ministerul Afacerilor de Externe a anunțat că miercuri seara, ultimii trei cetățeni români au fost evacuați din Niger. Aceștia au fost preluați de o cursă aeriană organizată de autorităţile franceze. La momentul actual, nu mai există alte solicitări de evacuare.

Ultimii români au fost evacuați din Niger, miercuri seara

Potrivit autorităților române, ultimii trei cetățeni români au fost evacuați din Niger cu ajutorul unei curse aeriene franceze. Aceștia au fost transportați la Paris, iar până acum nu au mai existat solicitări de evacuare din parte cetățenilor români.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că a fost realizată evacuarea celor patru cetăţeni români din Republica Niger. Astfel, ultimii trei cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Republicii Niger (aflaţi în evidenţele Ambasadei României la Alger) au fost preluaţi de unul din zborurile de evacuare organizate de către autorităţile franceze, cu destinaţia Paris, nemaiexistând, la acest moment, alte solicitări în acest sens. MAE foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri autorităţilor franceze pentru întreg sprijinul oferit în vederea evacuării în siguranţă a cetăţenilor români”, a transmis MAE într-un comunicat de presă.

Anterior, MAE a emis pentru Republica Niger un avertisment de călătorie: „Există factori confirmaţi de risc – evitaţi călătoriile!”.

Prin urmare, MAE le recomandă cetățenilor români care se află pe teritoriul Republicii Niger să se adreseze Ambasadei României la Alger şi să comunice coordonatele, pentru a putea fi contactaţi în caz de orice.

De asemenea, autoritățile din România mai precizează că Ambasada României la Alger este cu ochii pe evoluţia situaţiei de securitate din Republica Niger, se află în legătura permanentă cu reprezentanţii celorlalte state membre UE, fiind gata să acorde asistenţa şi protecţia consulară necesară.

Cetăţenii români aflați în Niger pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Alger: +213 23 48 55 85, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români pot apela şi la numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice la Alger: +213 79 2016940.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---