Externe

MAE anunță că alți 41 de cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza

schedule 10 nov. 2023, 07:50

MAE anunță că alți 41 de cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Anas-Mohammed / Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe anunță că alți 41 de cetățeni români împreună cu familiile acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza.

Un grup de 41 de români au fost eliberați din Gaza

Un alt grup de 41 de cetățeni români împreună cu familiile lor care se aflau în Fâșia Gaza au fost evacuați.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că joi, 9 noiembrie 2023, în urma eforturilor Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 41 de cetățeni români și membrii familiilor acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah. Aceștia sunt în drum spre Cairo, de unde vor fi repatriați în România.

MAE reamintește că, miercuri, 8 noiembrie, un alt grup de 93 de cetățeni români și membri de familie au ajuns siguranță în România, fiind însoțiți chiar de premierul Marcel Ciolacu.

Cei 41 de cetățeni români au fost preluați de la frontiera Rafah de către o echipă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE și reprezentanți ai Ambasadei României în R.A. Egipt, iar în drumul până la Cairo sunt însoțiși de a doua echipă mobilă a Celulei de Criză MAE.

Urmează ca cetățenii evacuați să ajungă în România în perioada următoare. În acest timp, MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în scopul evacuării celorlalți cetățeni, în funcție de situația de la granițe și de acordul părților implicate.

De asemenea, o echipă consulară mobilă din cadrul Celulei de Criză MAE, va rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare.

MAE menționează că situația de securitate din regiune este complexă și volatilă, lucru care implică adaptarea în permanență a planurilor de evacuare, în funcție de factorii din teren, astfel ca siguranța persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---