Externe

Nord-coreenii, obligați să depună jurăminte de credință lui Kim Jong Un în ziua aniversării sale

schedule 06 mai 2024, 10:45

Nord-coreenii, obligați să depună jurăminte de credință lui Kim Jong Un în ziua aniversării sale
Foto: Alexander Khitrov/Shutterstock
Nord-coreenii jură credință lui Kim Jong Un la aniversarea sa nedeclarată oficial, marcând o schimbare în propaganda de stat.

Pentru prima dată de la preluarea puterii de către Kim Jong Un în 2011, cetățenii nord-coreeni au fost solicitați să depună jurăminte de credință în ziua presupusei aniversări a liderului, pe 8 ianuarie, care ar marca cea de-a 40-a aniversare a acestuia. Institutul de Dezvoltare a Sudului și Nordului (SAND), cu sediul în Seul, a raportat evenimentul și a publicat fotografii cu jurămintele scrise, colectate într-un dosar decorativ.

Această cerere vine într-un moment în care Coreea de Nord nu a confirmat oficial data de naștere a lui Kim Jong Un, o tradiție care a fost respectată pentru aniversările tatălui și bunicului său, foștii lideri ai națiunii. Observatorii internaționali interpretează această mișcare ca o schimbare de direcție în afirmarea politică a lui Kim Jong Un, diferită de abordările predecesorilor săi.

În plus, Coreea de Nord a încetat să mai folosească termenul "Ziua Soarelui" pentru a marca aniversarea nașterii fondatorului țării, Kim Ir Sen, pe 15 aprilie, semn că eforturile de consolidare a campaniei de propagandă în jurul actualului lider sunt în creștere. Acest lucru este susținut de aparițiile publice ale lui Kim Jong Un alături de fiica sa și lansarea unui nou cântec patriotic care îl glorifică.

Președintele SAND, Choi Kyong-hui, a sugerat că Phenianul ar putea lua în considerare stabilirea zilei de naștere a lui Kim Jong Un ca sărbătoare oficială începând de anul viitor. Aceste acțiuni sunt văzute ca parte a eforturilor de a întări pretențiile familiei Kim la putere, continuând astfel tradiția dinastică începută după cel de-al Doilea Război Mondial.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---