Showbiz Externe

Kim Jong Un primește o limuzină de lux din partea lui Putin, în ciuda sancțiunilor ONU

schedule 20 feb. 2024, 10:25

Kim Jong Un primește o limuzină de lux din partea lui Putin, în ciuda sancțiunilor ONU
Foto: Alexander Khitrov/Shutterstock
Kim Jong Un a primit o limuzină Aurus de la Putin, marcând relații strânse între Coreea de Nord și Rusia, în ciuda sancțiunilor ONU.

Președintele Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC), Kim Jong Un, a fost destinatarul unui cadou remarcabil din partea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Conform agenției de stat Korean Central News Agency (KCNA) și altor surse media, liderul nord-coreean a primit o limuzină de lux fabricată în Rusia, marcă Aurus, destinată uzului său personal.

Evenimentul a fost mediatizat pe larg de către presa de stat nord-coreeană, subliniind relațiile speciale dintre cele două națiuni. Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean și director adjunct al departamentului al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea (WPK), a transmis mulțumiri lui Putin, apreciind gestul ca pe o dovadă a legăturilor puternice dintre liderii celor două țări.

Această mișcare intervine în contextul în care Rusia a folosit rachete balistice cu rază scurtă de acțiune și obuze provenind din Coreea de Nord în conflictul din Ucraina. Această colaborare între Moscova și Phenian a atras atenția și îngrijorarea serviciilor de informații americane, potrivit declarațiilor oficialilor de la Washington pentru CNN.

Cu toate acestea, cadoul oferit de Putin ar putea fi o încălcare a sancțiunilor impuse de ONU Coreei de Nord, care interzic furnizarea, vânzarea sau transferul de vehicule de lux către această țară. În ciuda sancțiunilor, Kim Jong Un a fost observat în trecut folosind vehicule de lux, cum ar fi limuzina blindată Mercedes-Maybach Pullman Guard și un Rolls-Royce negru.

În timpul unei vizite anterioare în Rusia, Putin i-a prezentat lui Kim Jong Un limuzina sa Aurus, iar în 2018, fostul președinte american Donald Trump i-a oferit ocazia de a vedea limuzina prezidențială Cadillac cunoscută sub numele de „Bestia” în timpul întâlnirilor lor din Singapore.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---