Externe

Coreea de Nord anunță testarea cu succes a unei rachete cu focoase multiple, în ciuda rapoartelor Sudului despre un eșec

schedule 27 iun. 2024, 11:53

Coreea de Nord anunță testarea cu succes a unei rachete cu focoase multiple, în ciuda rapoartelor Sudului despre un eșec
Foto: Alexander Khitrov/Shutterstock
Coreea de Nord a testat o rachetă cu MIRV, dar Sudul raportează că a explodat în zbor; Phenianul avansează în armament în ciuda sancțiunilor ONU.

Coreea de Nord a declarat că a realizat cu succes un test de lansare a unei rachete cu focoase multiple, conform agenției de stat KCNA. Testul, efectuat pe 26 iunie, a avut ca scop evaluarea tehnologiei MIRV (Multiple Independently Identificable Reentry Vehicle), care permite lansarea mai multor focoase independente de pe o singură rachetă balistică. KCNA a raportat că focoasele au lovit cu precizie trei ținte prestabilite.

În contrast, armata sud-coreeană a raportat că proiectilul, presupus a fi o rachetă hipersonică, a explodat în zbor după un parcurs de aproximativ 250 de kilometri deasupra Mării Japoniei. Oficialii sud-coreeni sugerează că racheta ar fi putut avea probleme de combustie, indicând cantități neobișnuite de fum.

Coreea de Nord continuă să dezvolte tehnologii hipersonice și cu combustibil solid, în încercarea de a-și îmbunătăți arsenalul de rachete și de a contracara sistemele de apărare antirachetă ale Coreei de Sud și ale Statelor Unite. Rachetele cu combustibil solid sunt deosebit de avantajoase pentru că nu necesită realimentare înainte de lansare, făcându-le mai greu de detectat și distrus.

Aceste activități se desfășoară în ciuda sancțiunilor ONU impuse asupra Coreei de Nord, care continuă să-și avanseze programele nucleare și de armament. În plus față de testele cu rachete, Phenianul a recurs recent la metode neconvenționale de provocare a Sudului, inclusiv trimiterea de baloane încărcate cu deșeuri peste graniță.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6489 RON
0.00270
GBP
GBP: 5.88 RON
0.00200
HUF
HUF: 1.2603 RON
-0.00610
BGN
BGN: 2.5447 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1718 RON
0.01430
Convertor valutar

Rezultat: ---