Externe

Consolidarea cooperării anti-spionaj între Rusia și Coreea de Nord în contextul sancțiunilor internaționale

schedule 28 mar. 2024, 08:42

Consolidarea cooperării anti-spionaj între Rusia și Coreea de Nord în contextul sancțiunilor internaționale
https://pixabay.com/photos/the-flagpole-russia-state-flag-2877540/
Delegația SVR rusă, condusă de Serghei Narîșkin, a discutat cooperarea în securitate și anti-spionaj cu Coreea de Nord la Phenian.

O delegație a Serviciului rus de Informații Externe (SVR), condusă de directorul Serghei Narîșkin, a efectuat o vizită oficială în Coreea de Nord pentru a discuta despre cooperarea bilaterală în domeniul securității și luptei împotriva spionajului. Întâlnirea dintre Narîșkin și ministrul nord-coreean al Securității de Stat, Ri Chang Dae, a avut loc la Phenian și a fost axată pe intensificarea colaborării pentru a contracara "mișcările de spionaj și complot din ce în ce mai numeroase ale forțelor ostile", conform agenției de știri de stat KCNA.

Discuțiile au subliniat un consens deplin între cele două părți și au fost descrise ca având loc într-o atmosferă de camaraderie și prietenie. Această întărire a legăturilor vine într-un moment în care atât Rusia, cât și Coreea de Nord se confruntă cu sancțiuni internaționale, Rusia pentru invazia Ucrainei și Coreea de Nord pentru testele sale de arme nucleare. În plus, întâlnirile au avut loc în contextul în care Coreea de Nord își extinde angajamentul diplomatic după perioada de izolare cauzată de pandemia COVID-19.

Relațiile dintre cele două țări au fost recent subliniate prin schimbul de arme între Phenian și Moscova, cu Coreea de Nord care a expediat aproximativ 7.000 de containere cu arme către Rusia, în timp ce se presupune că ar căuta în schimb ajutor pentru modernizarea echipamentului său militar și tehnologie legată de sateliți.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---