Externe

Xi Jinping și Vladimir Putin subliniază consolidarea relațiilor sino-ruse

schedule 16 mai 2024, 09:41

Xi Jinping și Vladimir Putin subliniază consolidarea relațiilor sino-ruse
Foto: The Times and The Sunday Times/Youtube
Xi Jinping și Vladimir Putin discută consolidarea relațiilor bilaterale la Beijing, subliniind angajamentul comun pentru dreptate globală.

În cadrul unei întâlniri la Beijing, președintele Chinei, Xi Jinping, împreună cu omologul său rus, Vladimir Putin, au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale, subliniind angajamentul ambelor națiuni de a „apăra dreptatea în lume”. Această întâlnire marchează prima vizită a lui Putin în străinătate după realegerea sa pentru un al cincilea mandat.

Xi Jinping a declarat că, în ciuda fluctuațiilor internaționale, relația dintre China și Rusia a devenit un exemplu de respect și sinceritate, contribuind la pacea, stabilitatea și prosperitatea regională și globală. De asemenea, liderul chinez a accentuat că această alianță nu este îndreptată împotriva niciunei alte națiuni, ci servește ca un factor stabilizator în contextul internațional.

Putin a recunoscut, de asemenea, importanța cooperării practice dintre cele două țări, menționând că aceasta a acumulat un „bagaj solid” de colaborare care beneficiază ambele părți. Ambii lideri au reiterat importanța de a prețui și îngriji relațiile bilaterale, exprimându-și speranța că acestea vor continua să fie un pilon pentru pacea mondială.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9745 RON
0.00010
USD
USD: 4.5878 RON
-0.01220
GBP
GBP: 5.8379 RON
-0.01760
HUF
HUF: 1.2865 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5434 RON
CHF
CHF: 5.0225 RON
0.01020
Convertor valutar

Rezultat: ---