Externe

Putin ia în considerare China pentru prima vizită externă din noul mandat prezidențial

schedule 20 mar. 2024, 10:25

Putin ia în considerare China pentru prima vizită externă din noul mandat prezidențial
Free Wind 2014 / Shutterstock
Putin ar putea vizita China la invitația liderului comunist, după realegerea sa, în ciuda criticilor occidentale.

Președintele rus Vladimir Putin a indicat că prima sa călătorie în străinătate din noul mandat prezidențial ar putea fi în China, la invitația liderului Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov. În cadrul unei întâlniri cu grupurile parlamentare, Ziuganov a sugerat ca Putin să viziteze Beijingul, menționând că președintele chinez Xi Jinping "iubește foarte mult țara noastră". Putin a răspuns afirmativ, promițând că va lua în considerare această propunere.

Această posibilă vizită vine după ce Putin a fost reales în funcția de președinte al Rusiei, un rezultat care a fost criticat de guvernele occidentale ca fiind nedrept și nedemocratic. Cu toate acestea, China și Coreea de Nord, alături de alte națiuni precum India și Turcia, l-au felicitat pe Putin pentru victoria sa.

Pe lângă China, președintele turc Recep Tayyip Erdogan așteaptă de asemenea o vizită a lui Putin în Turcia, care ar putea avea loc în această lună. Relațiile dintre Rusia și Turcia rămân cordiale, în ciuda conflictului din Ucraina și a poziției Turciei ca membru NATO.

În paralel, liderul chinez Xi Jinping se pregătește pentru un turneu în Europa, care include o vizită în Franța pentru a marca 60 de ani de relații diplomatice. Această vizită este așteptată cu interes de către comunitatea internațională, în contextul în care relațiile dintre China și Europa au fost afectate de parteneriatul declarat între Xi și Putin.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---