Social

Mărturia lui Remus, românul care și-a văzut fiica în filmările postate de Hamas. 239 de oameni sunt ostatatici în mâinile grupării palestiniene

schedule 31 oct. 2023, 07:32

Mărturia lui Remus, românul care și-a văzut fiica în filmările postate de Hamas. 239 de oameni sunt ostatatici în mâinile grupării palestiniene
Foto: X (Twitter)

Într-o filmare postată de Hamas, fiica unui român pe nume Remus imploră să fie salvată din mâinile teroriștilor. Daniela este ținută ostatică de gruparea palestiniană împreună cu fiica de cinci ani, sora, nepoatele și cumnatul. Luni, Hamas a publicat o înregistrare cu ea și alte două femei răpite. 

Război Israel - Hamas: mărturia lui Remus, românul care și-a văzut fiica, pe Daniela, în filmările postate de Hamas

În imaginile făcute publice de Hamas pe Telegram, Daniela, fiica unui român care trăiește în Israel, imploră să fie salvată din mâinile teroriștilor. Nu este cunoscut când au fost înregistrate imaginile și nici dacă mesajul este cel al ostaticilor sau ceea ce vor teroriștii să transmită. Obosită și șocată, Daniela îi cere premierului Benjamin Netanyahu să oprească bombardamentele în Fâșia Gaza și să îi salveze din mâinile militanților Hamas.

Pe 7 octombrie, ziua în care a început războiul Israel - Hamas, Daniela și fiica ei de cinci ani, Emilia, erau în vizită la sora ei în kibbutzul Nir Oz, aproape de linia de demarcație cu Fâșia Gaza. Nu au avut nicio şansă când teroriştii au invadat comunitatea. Daniela a fost luată ostatică împreună cu fiica ei, cu sora, nepoatele și cumnatul. Într-un interviu, Remus, tatăl Danielei, spune că se teme că nu își va mai vedea niciodată familie. 

„Sper să fie o înţelegere împreună cu tot felul de state care se ocupă de asta ca să elibereze oamenii, cel puţin să elibereze femeile şi copiii. Dacă nu se face asta înainte de a începe toată invazia asta pe teren, n-am multe speranţe că o să mai putem să-i vedem în viaţă”, a declarat Remus pentru Observator

După apariția filmării cu ostatici, premierul Benjamin Betanyahu a reacționat printr-un mesaj pe Twitter. „Mă adresez Elenei Trupanov, Danielei Aloni și lui Ramon Kirsht, care au fost răpiți de Hamas, care comite crime de război: Vă îmbrățișez. Inimile noastre sunt alături de voi și de ceilalți răpiți. Facem totul pentru a-i aduce acasă pe toți cei răpiți și dispăruți”, a scris oficialul pe rețeaua de socializare. 

239 de oameni sunt ostatatici în mâinile Hamas

Conform ulitmelor cifre anunţate de armata israeliană 239 de oameni sunt ostatatici în mâinile Hamas. Doar 4 femei au fost eliberate. De restul nimeni nu ştie nimic, nici unde sunt, nici dacă sunt în viaţă. Potrivit presei israeliene, ei ar fi fost duși în tunelurile de sub Gaza și ar fi folosiți ca scut uman în fața ofensivei israeliene

De aici și temerea că, în cazul unei invazii, niciunul nu va mai putea fi salvat. Însă, oficialii israelieni nu par dispuși să aștepte, după cum au fost îndemnați de SUA. Chiar dacă nu au anunțat oficial, ofensiva terestră este în plină desfășurare. 

Zeci de blindate ale armatei israeliene s-au îndreptat, noaptea trecută, spre linia de demarcaţie cu Fâşia Gaza și alte blindate au ajuns deja la periferia orașului Gaza. Așadar, un asalt pare iminent în orele următoare. Ținta este rețeaua de tuneluri în care se ascund teroriștii Hamas și cei pe care i-au răpit. 

„Fiecare grup de terorişti pe care Hezbollah îl va trimite la granița noastră va fi eliminat. Fiecare terorist care încearcă să tragă spre teritoriul nostru va fi ucis. 600 de ţinte au fost lovite numai în ultimele 24 de ore în Fâşia Gaza. În urma lor, zeci de terorişti, care s-au baricadat în clădiri şi tuneluri, au fost ucişi. Cu toate astea, Israelul are de dus o luptă pe mai multe fronturi”, Daniel Hagari, Rear Adm. IDF purtător de cuvânt.  

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---