Social

Prima declarație a șefului firmei care efectua lucrări în fața internatului din Odorheiu Secuiesc: „Ne-am grăbit să terminăm la timp”

schedule 19 dec. 2023, 14:43

Prima declarație a șefului firmei care efectua lucrări în fața internatului din Odorheiu Secuiesc: „Ne-am grăbit să terminăm la timp”
Antena 3

Patronul firmei care făcea săpături în fața căminului din Odorheiu Secuiesc a făcut primele declarații după tragedie de luni seara. Acesta susține că nu ştia că lucrările ar fi un pericol pentru clădirea internatului şi că muncitorii se grăbeau să termine lucrările la timp.

Mărturia patronului firmei care făcea lucrări în fața căminului din Odorheiu Secuiesc

După tragedia care s-a produs la Odorheiu Secuiesc, unde peretele căminului s-a prăbușit și a prins patru copii sub dărâmături, șeful firmei care făcea lucrări în fața internatului a făcut primele mărturisiri. În fața căminului aveau loc niște lucrări de refacere a scurgerii - canalizării și a sistemului de colectare al apelor pluviale în zona clădirii.

Se presupune că acesta ar fi și motivul pentru care peretele s-a prăbușit în mai puțin de o secundă. Patronul firmei spune că nu știa că lucrările ar fi periculoase pentru clădirea căminului și nici că în clădire s-ar afla copii. Angajații săi doar se grăbeau să termine lucrările la timp.

"Nu am avut cum să prevenim. Nu ştiam că sunt copii înăuntru. Noi de afară am pus că nu intră nimeni. Îmi pare rău! Este problemă mare. A murit un băiat", este declaraţia patronului firmei care efectua săpături în faţa internatului unde a decedat un băiat, după ce un perete al clădirii s-a prăbuşit.

La ordinele patronului lor, muncitorii s-au apucat să sape un șanț foarte adânc fără a face un studiu în prealabil sau să se gândească că pământul va ceda. Se pare că solul era îmbibat cu apă, lucru care ar fi dus automat la prăbuşirea peretelui.

În clădirea internatului erau cazați peste 90 de copii, care din fericire nu se aflau în incinta căminului în timpul tragediei. Cu toate acestea, evenimentul tragic i-a prins pe patru dintre elevi în interiorul clădirii. Trei fete au fost surprinse de căderea peretelui la etajul 1 al internatului, lucru care a făcut ca salvatorii să ajungă destul de rapid la ele pentru a le elibera de sub dărâmături.

În schimb, în momentul surpării peretelui, a patra victimă, un băiat în vârstă de 17 ani se afla la parterul clădirii, într-unul dintre dormitoare. Salvatorii au ajuns la el abia după câteva ore, însă a fost prea târziu. Băiatul nu a mai rezistat și a decedat.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă

Evenimentul tragic a avut loc luni seara, în județul Harghita, la internatul liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc. Peretele căminului liceului s-a surpat într-o clipă, iar mai mulți copii s-au ales prinși de dărâmături. Prima victimă scoasă a fost o fată, conștientă.

A doua victimă, la fel o fată care era semiconștientă și i s-au acordat îngrijiri medicale. Cea de-a treia fată scoasă de sub plăcile de beton era inconștientă, în stop cardio-respirator și i s-au aplicat manevre de resuscitare la care victima a răspuns, însă a rămas inconștientă, în comă. Aceasta a fost transportată la spitalul din Târgu Mureș.

A patra victimă, un băiat de 17 ani, a fost eliberat de sub mormanele de moloz mult prea târziu. Medicii au aplicat manevra de resuscitare timp de 45 de minute, însă băiatul nu a răspuns și a fost declarat decedat.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și urmează o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de cele întâmplate. Administrația locală spune că această clădire nu era încadrată in clădirile cu risc seismic, chiar dacă este o clădire foarte veche. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---