Social

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în urma tragediei de la internatul din Odorheiu Secuiesc

schedule 19 dec. 2023, 08:53

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în urma tragediei de la internatul din Odorheiu Secuiesc
Antena 3

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce peretele căminului unui liceu din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste elevii cazați în internat.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Evenimentul tragic care a avut loc luni seara, la căminul unui liceu din Odorheiu Secuiesc a șocat o țară întreagă. O nouă tragedie soldată cu moartea unui minor. Peretele exterior al internatului s-a prăbușit în mai puțin de o secundă, iar patru dintre cei 97 de copii cazați în cămin au fost prinși sub dărâmături.

Trei fete și un băiat s-au trezit prinși sub mormane de moloz. Alerta a fost dată de un pompier care se afla în apropiere în momentul tragediei. Fetele se aflau pe palierul etajului superior, etajul 1, în momentul surpării peretelui și au fost scoase mai rapid de sub dărâmături.

În schimb, băiatul se afla la demisol în momentul prăbușirii zidului, lucru care a făcut ca salvatorii să ajungă mai greu la victimă. După un timp mai îndelungat de căutări, băiatul a fost găsit prea târziu și într-un final a decedat. Salvatorii s-au mobilizat și au intervenit de urgență pentru salvarea rapidă a celor patru victime, însă nu au putut salva viața tuturor victimelor.

Din fericire, marea majoritate a copiilor cazați în cămin nu se aflau în clădire în momentul prăbușirii. Peretele s-a surpat după orele 16, când copiii erau plecați în oraș. Dacă prăbușirea ar fi avut loc înainte de ora 16, evenimentul avea să devină o mare tragedie.

Fratele unuia dintre copiii cazați în internat a spus că fetele care au rămas în clădire au observat când pereți au început să se crape și au apărut fisurile in pereți. Acestea au alergat într-un suflet să îi spună pedagogului. Aceștia s-ar fi întors să vadă ce se întâmplă, dar nu au mai avut timp să iasă.

O mare parte din minori au fost preluați de părinți, fiind relocați la un alt internat al unui liceu reformat din localitate. Se presupune că motivul pentru care peretele s-a surpat sunt lucrările care se efectuau pentru refacerea scurgerii - canalizării și a sistemului de colectare al apelor pluviale în zona clădirii.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și urmează o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de cele întâmplate. Administrația locală spune că această clădire nu era încadrată in clădirile cu risc seismic, chiar dacă este o clădire foarte veche. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---