Social

De ce a luat foc Ferma Dacilor de la Tohani. Criminaliștii de la București, trimiși să ajute în cazul tragedie/Ce scenarii sunt luate în calcul

schedule 26 dec. 2023, 14:13

De ce a luat foc Ferma Dacilor de la Tohani. Criminaliștii de la București, trimiși să ajute în cazul tragedie/Ce scenarii sunt luate în calcul
Foto: Captura video Antena 3 CNN

Cinci persoane, între care un copil, au murit în această dimineață, în urma incendiului violent care a cuprins pensiunea Ferma Dacilor din satul Tohani, județul Prahova. Conform ISU, în clădire se aflau 26 de persoane, patru fiind în continuare date dispărute. IGPR a transmis că o echipă de criminaliști de la București va fi trimisă la locul tragediei, pentru a sprijini ancheta. 

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutul Național de Criminalistică, pentru a ajuta la ancheta după incendiul de la pensiunea din Tohani.

„Având în vedere incendiul de la data de 26 decembrie, din comuna Gura Vadului, județul Prahova, Centrul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta”, a transmis, marți, Poliția Română.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere și ucidere din culpă în acest caz. Surse judiciare au transmis, pentru Agerpres, că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acțiuni intenționate, cât și varianta unui accident. Incendiul nu a fost încă lichidat, așa că, pentru moment, nu se pot face cercetări la fața locului, anunță sursele indicate. 

Patru adulți și un copil au fost scoși carbonizați, marți, din pensiunea Ferma Dacilor, care a luat foc în localitatea Tohani. Alte trei persoane sunt căutate. În momentul izbucnirii incendiului, în clădire erau 26 de persoane. Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu, conform ISU Prahova. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---