Social

Cornel Dinicu, în lacrimi la reconstituire. Ce a găsit afaceristul la Ferma Dacilor și ce vor lua experții de la pensiune pentru analiză

schedule 31 ian. 2024, 08:25

Cornel Dinicu, în lacrimi la reconstituire. Ce a găsit afaceristul la Ferma Dacilor și ce vor lua experții de la pensiune pentru analiză
Foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Patronul de la Ferma Dacilor a fost dus marți la reconstituire. Cornel Dinicu a izbucnit în lacrimi atunci când a găsit în cenușă o gheată de a fiului său mort în incendiul de la pensiunea din Tohani. Afaceristul și-a angajat chiar și proprii experți. 

Cornel Dinicu a fost scos din arest şi dus pentru prima dată după tragedie la Ferma Dacilor, unde au murit opt oameni, printre care și copilul lui. Polițiștii au împânzit complexul turistic. Pe locul camerei în care dormea băiatul patronului pensiunii a fost găsită o patină care a rămas, surprinzător, intactă, moment în care Cornel Dinicu a izbucnit în lacrimi. 

Procurorii și criminaliștii au venit la Ferma Dacilor în căutare de noi probe. Experții au luat de aici mai multe bucăți de lemn și resturi din instalația electrică pentru a le duce în laborator pentru analiză. Cele trei expertize urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul şi cum s-au extins flăcările.

Ce urmărește fiecare expertiză

Timp de cinci ore, Cornel Dinicu i-a condus pe anchetatori prin toate colțurile clădirii, le-a dat detalii, le-a spus ce a văzut în noaptea incendiului și ce ipoteze are. Bărbatul a angajat mai mulți experți independenți care să participe la toate verificările. 

„Domnul Dinicu a explicat cum a acţionat dânsul in ziua producerii evenimentului şi pe baza indicatiilor dânsului si din ceam observat, s-au prelevat o serie de probe. Astfel incat să fie acoperite toate tipurile de surse care ar fi putut să apară in cadrul acestui spatiu. Vor fi trimise către Insemex după care vedem rezultatele testelor respective”, a declarat George Sorescu, investigator incendii.

Se vor face trei expertize. Una a lemnului, pentru a vedea dacă a fost tratat să reziste la foc așa cum cere legea, a doua pentru a vedea modul în care a fost realizată instalația electrică, iar a treia pentru a urmări dinamica incendiului. 

La cercetarea de la fața locului au participat și cei doi asociați ai lui Cornel Dinicu, Adelina Ilie și Adrian Vitomir. Anchetatorii analizează acum panoul electric al pompei de apă, astfel încât să-și dea seama cum era de fapt conectată la energie electrică pensiunea. 

Însă cercetările sunt de durată. „O parte din elementele structurale ale acoperisului sunt peste camera tehnică unde se află panourile electrice si neputând fi făcută acum această activitate, umrează să se indepărteze si o să mai existe o cercetare", a declarat George Sorescu, investigator incendii. 

Cornel Dinicu s-a întors în închisoarea de la Câmpina, iar judecătorii din Ploiești au decis să îi prelungească măsura arestului preventiv cu încă 30 de zile. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---