Social

Bilanțul negru după incendiul de la Ferma Dacilor din Tohani continuă să crească. Șapte morți/Încă un copil a fost scos fără viață din pensiune

schedule 27 dec. 2023, 11:27

Bilanțul negru după incendiul de la Ferma Dacilor din Tohani continuă să crească. Șapte morți/Încă un copil a fost scos fără viață din pensiune
Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență/Facebook

Bilanțul după incendiul de la Ferma Dacilor din satul Tohani, județul Prahova, continuă să crească. Cadavrul carbonizat al unui copil a fost găsit, miercuri dimineață, la pensiunea distrusă de flăcări. Pompierii continuă căutările, în condițiile în care opt oameni au fost declarați dispăruți. Alte două persoane, mamă și fiu, au sufert arsuri pe 5% și 8% din suprafața corpului. 

 Şapte morţi în incendiul devastator de la Ferma Dacilor din Tohani. Încă un copil a fost scos mort din pensiune

Cea de-a șaptea victimă carbonizată a fost scoasă, miercuri dimineaţă, din pensiunea Ferma Dacilor, mistuită marți dimineață de un incendiu devastator. Este vorba despre un copil. 

„A fost extrasă cea de-a șaptea victimă carbonizată (minor). Se continuă acțiunea de căutare”, au transmis reprezentanţii IGSU. Pompierii continuă căutările, în condiţiile în care opt oameni au fost declaraţi dispăruţi în urma tragediei din Tohani. 

Alte două persoane, mamă şi fiu, au suferit arsuri pe 5% şi 8% din suprafaţa corpului. 

Filmul tragediei de la pensiunea Ferma Dacilor

În satul Tohani din Prahova, la mai puţin de 90 de kilometri de Bucureşti, în dimineața celei de-a doua zile de Crăciun, a început să ardă Ferma Dacilor, un celebru resort turistic ce se întinde pe 40 de hectare. Înăuntru erau 26 de persoane - Cornel Dinicu, patronul pensiunii, împreună cu familia şi prietenii.

Se adunaseră să petreacă împreună Crăciunul. Soacra patronului a povestit ce a urmat. Fiica ei a fost trezită din somn de fumul care începuse să înghită camerele. 

Alți 16 oameni au reușit să iasă din flăcări. Printre ei, o femeie de 48 de ani și fiul de 16 ani, care au scăpat doar cu arsuri. Soţul ei, bodyguard în Bucureşti, finul patronului, se întoarce în clădire după ceilalţi copii- fratele geamăn al băiatului şi mezinul de 11 ani. Nu au reușit să iasă din pensiune. 

Șapte ore le-a luat pompierilor să lichideze incendiul. Din clădire nu a mai rămas nimic. Pensiunea era făcută integral din lemn, iar acoperișul era acoperit de stuf. Din acest motiv a și ars ca o torță, sunt de părere specialiștii.

Totul a ars pe o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi. La fața locului au venit criminaliștii de la București pentru a termina ancheta. Experții încearcă să afle dacă tragedia putea fi prevenită. Pentru moment, certitudinea este că pensiunea nu avea autorizație ISU, iar la controale s-au dat avertismente. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---