Externe

Laura Kovesi prezintă bilanțul Parchetului European la Consiliul JAI de la Luxemburg

schedule 13 iun. 2024, 12:18

Laura Kovesi prezintă bilanțul Parchetului European la Consiliul JAI de la Luxemburg
9news default
Consiliul JAI al UE discută la Luxemburg teme ca Schengen, migrație și drepturi, cu raport de la Kovesi despre Parchetul European.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene se reunește la Luxemburg pentru a discuta o serie de subiecte importante, inclusiv spațiul Schengen, Pactul pentru migraţie și drepturile fundamentale. Un punct de interes major este prezentarea unui bilanț al activității Parchetului European de către procurorul-șef, Laura Kovesi.

În cadrul reuniunii, se vor aborda teme precum combaterea traficului de droguri, abuzul sexual asupra copiilor și corupția. De asemenea, se va discuta despre implementarea Pachetului Schengen 2024 și despre Declarația Schengen, care marchează angajamentul statelor membre de a menține spațiul de liberă circulație adaptat provocărilor actuale și viitoare.

Un alt aspect important este propunerea legislativă de combatere a abuzului sexual online asupra copiilor, care ar putea impune companiilor de internet să alerteze autoritățile despre cazurile detectate pe platformele lor. În plus, se așteaptă adoptarea de concluzii privind un raport de la Europol care cartografiază rețelele infracționale cu grad ridicat de risc.

Laura Kovesi va prezenta un raport detaliat privind activitățile Parchetului European, inclusiv progresele înregistrate în diverse anchete, cum ar fi cea privind negocierile vaccinurilor între Comisia Europeană și Pfizer, cunoscută sub numele de "Pfizergate".

Consiliul JAI, care include miniștrii justiției și ai afacerilor interne din statele membre ale UE, joacă un rol crucial în cooperarea judiciară și polițienească, precum și în gestionarea migrației și a frontierelor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9704 RON
0.00250
USD
USD: 4.585 RON
-0.01010
GBP
GBP: 5.9171 RON
-0.00890
HUF
HUF: 1.2685 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5413 RON
0.00130
CHF
CHF: 5.1659 RON
-0.03020
Convertor valutar

Rezultat: ---