Social

Bilanțul victimelor de la Crevedia. Două persoane au decedat, iar 56 de victime au suferit arsuri

schedule 28 aug. 2023, 13:50

Bilanțul victimelor de la Crevedia. Două persoane au decedat, iar 56 de victime au suferit arsuri
Dragos Asaftei / Shutterstock

În urma tragediei ce a avut loc sâmbătă seară la Crevedia, două persoane, un bărbat și o femeie au decedat. Informația a fost confirmată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Doi morți în urma exploziei de la Crevedia

Prima victimă a exploziei de la Crevedia a fost un bărbat, care a suferit un atac de panică în momentul în care și-a văzut soția plină de arsuri. Inima bărbatului nu a rezista și acesta s-a stins din viață chiar în seara zilei de sâmbătă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a confirmat decesul celei de-a doua victime, o femeie, soția bărbatului care a decedat sâmbătă seara. Corpul femeii era afectat în proporție de 95% de arsuri.

Tocmai 56 de persoane au fost rănite în urma tragediei care s-a produs la Crevedia în seara zilei de sâmbătă. Majoritatea victimelor sunt pompieri care interveneau pentru a lichida flăcările. 12 victime se află în spitalele din străinătate, iar alții luptă pentru viața lor, fiind în stare extrem de gravă. Din totalul celor 58 de victime, 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi au fost răniți în timpul intervențiilor.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre evenimentul tragic care a avut loc la o stație GPL din Crevedia, în urma căruia 58 de persoane au fost rănite și au fost înregistrate și 2 decese. Rafila spune că echipele de salvare și oficialii nu erau atât de alarmați, deoarece în primă fază era vorba de cinci victime. Din nefericire, la scurt timp au mai urmat și alte explozii care au făcut ca numărul victimelor să crească considerabil.

"Am aflat în jurul orei 19.10. La 19.20 deja constituisem grupul de lucru operativ de la ministerul Sănătății, cu trei secretari de stat, cu directorii Spitalului de Urgență din București. Am avut pe cineva și pe partea de comunicare. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să inventariem paturile libere pentru pacienții arși.
Să vedem ce disponibilități avem la Terapie Intensivă, în București, în primul rând. Am colaborat și cu Spitalele Militare, cele trei spitale, respectiv Carol Davila, Spitalul Gerota și cel de la Serviciul Român de Informații, încât să avem o imagine foarte clară a locurilor în care puteau să vină răniții. Noi nu am fost așa de îngrijorați la început pentru că inițial se discuta despre cinci victime, ulterior numărul lor a crescut la 8, până la 58", a declarat Alexandru Rafila.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---