Externe

Bilanțul tragediei feroviare din India. Operațiunea de salvare s-a încheiat

schedule 04 iun. 2023, 18:13

Bilanțul tragediei feroviare din India. Operațiunea de salvare s-a încheiat
Nila Newsom / Shutterstock

Autoritățile din India au anunțat că au încheiat operațiunile de salvare după cumplitul accident feroviar care s-a produs vineri seara.

Tragedia din India. În jur de 275 de persoane au decedat

Operațiunea de salvare și cercetările s-au încheiat în urma tragicului accident feroviar din India. Autoritățile au stabilit că motivul producerii accidentului fatal a fost defecţiunea sistemului de semnalizare electronică. Cel puțin 275 de persoane și-au pierdut viața în urma acestui accident

De asemenea, autoritățile spun că este puţin probabil ca numărul victimelor să crească. Operaţiunea de salvare a luat sfârșit după aproximativ două zile. În jur de 1.200 de persoane au fost rănite. Un tren de pasageri a lovit un tren de mărfuri ce staţiona, a deraiat şi a accidentat un alt tren de călători care circula în sens invers în apropiere de Balasore.

Premierul Narendra Modi s-a deplasat la faţa locului și a avut o discuție cu echipele de salvare, a discutat cu persoanele rănite.

Cei care vor fi găsiţi vinovaţi vor fi pedepsiţi cu toată severitatea”, a declarat Modi.

Șirul tragic al accidentului feroviar din India

Potrivit unei anchete preliminare, trenul Coromandel Express, care se îndrepta spre Chennai dinspre Kolkata, a deraiat de pe linia principală şi a intrat pe o linie în buclă secundară, care era utilizată pentru parcarea trenurilor. Trenul de pasageri avea o viteză de 128 km/ oră și astfel a intrat în plin într-un tren de mărfuri ce staţiona pe linia în buclă.

În urma impactului, locomotiva şi primele patru sau cinci vagoane au sărit de pe linii, s-au răsturnat şi au lovit ultimele două vagoane ale trenului Yeshwantpur -Howrah, care se îndrepta în direcţia opusă cu 126 km/oră pe a doua linie principală. Mecanicii celor două trenuri de călători s-au ales cu răni, însă au supraviețuit.

În jur de 1.000 de persoane au fost implicate în operaţiunile de salvare.

Obiectivul este ca până miercuri dimineaţa toate lucrările de restaurare să fie terminate, iar liniile feroviare să funcţioneze”, a declarat ministrul căilor ferate, Ashwini Vaishnaw.

Familiile victimelor vor primi compensații

Familiile victimelor vor primi de la stat compensaţii în valoare de 1 milion de rupii (12.000 de dolari), victimele accidentului cu răni grave vor primi 200.000 de rupii, iar persoanele cu răni minore - 50.000 de rupii.

Ministrul indian al căilor ferate a anunţat că această tragedie națională a fost din cauza unei erori a sistemului de semnalizare electronică.

Am identificat cauza accidentului şi persoanele care sunt responsabile de acesta”, a declarat ministrul indian al căilor ferate, Ashwini Vaishnaw, pentru agenţia de presă locală ANI duminică, adăugând că „nu este potrivit” să divulge detalii înaintea comunicării raportului de anchetă final.
  • Tags:

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---