Externe

Explozie devastatoare la o hidrocentrală din Italia: Bilanțul victimelor crește

schedule 10 apr. 2024, 06:55

Explozie devastatoare la o hidrocentrală din Italia: Bilanțul victimelor crește
Serhii Yushkov/Shutterstock
Explozie și incendiu la hidrocentrala din Italia, cu trei morți și patru dispăruți; cauzele sunt investigate.

O explozie urmată de un incendiu a avut loc marți la o hidrocentrală din Bargi, în nordul Italiei, provocând moartea a cel puțin trei persoane și dispariția altor patru, conform declarațiilor primarului localității Camugnano, Marco Masinara. Trei persoane au fost, de asemenea, grav rănite și transportate la spital. Bilanțul victimelor este în curs de actualizare.

Incidentul a avut loc în jurul orei 15.00 (13.00 GMT) la barajul de pe Lacul Suviana, care face parte dintr-un complex de trei lacuri artificiale ce alimentează centrala electrică. Grupul Enel, care gestionează hidrocentrala, a confirmat că incendiul a izbucnit la unul dintre transformatoarele sale și a evacuat muncitorii de la fața locului.

Primarul Masinara a precizat că incendiul a izbucnit sub nivelul solului, centrala fiind situată la aproximativ 30 de metri adâncime, sub nivelul lacului. Autoritățile au anunțat că producția de energie a fost întreruptă, dar nu va afecta aprovizionarea cu electricitate la nivel local sau național.

Pompierii și echipele de salvare au intervenit rapid la locul incidentului, însă condițiile dificile, cu fum dens și inundații parțiale, au îngreunat operațiunile de căutare și salvare. Cauzele exacte ale exploziei sunt încă necunoscute și fac obiectul unei investigații.

Vicepremierul italian Antonio Tajani a exprimat îngrijorare și urmărește evoluțiile situației. Compania Enel a asigurat că toate măsurile de securitate au fost activate pentru a asigura o evacuare corectă a personalului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---