Social

Explozie la Uzina Mecanică din Cugir. Un muncitor a suferit arsuri grave pe aproximativ 50% din suprafața corpului, după ce o soluție chimică a curs pe el

schedule 22 aug. 2023, 08:36

Explozie la Uzina Mecanică din Cugir. Un muncitor a suferit arsuri grave pe aproximativ 50% din suprafața corpului, după ce o soluție chimică a curs pe el
Foto: Captura Alba Carolina TV

Un muncitor în vârstă de 55 de ani se află în stare gravă, după ce a suferit arsuri grave, într-un accident de muncă la Uzina Mecanică din Cugir. Angajatul lucra la o instalație atunci când s-a declanșat o explozie puternică, iar acesta a fost ars de o soluție chimică. Bărbatul a fost transportat de urgență la spital. 

Un muncitor, ars cu substanțe chimice după explozia de la Uzina Mecanică din Cugir, în stare gravă

Bărbatul, care era angajat pe secţia de tratare din cadrul Uzinei, supraveghea o operaţine tehnică în momentul în care s-a declanşat explozia. O soluţie chimică, încălzită la sute de grade Celsius, a curs pe el. Colegii acestuia au dat imediat alarma.

„Pacientul la sosire în serviciul de gardă era stabil hemodinamic şi respirator, însă cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafaţa corpului. Arsuri de gradul 3 la nivelul palmelor, arsuri circulare.
Mai afectate sunt memebrele superioare, membrele inferioare, suprafaţa anterioară a toracelui şi a abdomenului”, a transmis Terezia Muresan, director medical Spitalul Orasenesc Cugir.

Dar fiind că starea victimei era gravă, a fost transferată cu elicopterul la spitalul din Mureș.

„Am vorbit cu domnul Arafat şi aici la spital nu au cele mai bune condiţii pentru felul în care se simte colegul nostru. Va fi transportat cu elicopterul foarte rapid la spitalul de la Târgu Mureş şi acolo poate să primească cele mai bune îngrijiri”, a declarat Radu Oprea, ministrul Economiei.

Poliția împreună cu reprezentanții ITM a deschis o anchetă și urmează să stabilească în ce împrejurări s-a produs accidentul, dar și dacă au fost respectate toate normele de securitate și protecție a muncii. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---