Externe

Explozie în Rusia. O uzină militară de lângă Moscova a explodat: sunt peste 20 de răniți

schedule 09 aug. 2023, 12:40

Explozie în Rusia. O uzină militară de lângă Moscova a explodat: sunt peste 20 de răniți
Foto: Captura TASS

O explozie uriașă s-a produs, miercuri dimineață, la uzina militară Zagorsk, din oraşul rusesc Sergiev Posad, la nord-est de Moscova. Canalele rusești de Telegram au relatat că sunt peste 20 de persoane rănite. În timp ce autorităţile ruse s-au grăbit să anunţe că explozia a fost declanşată de „nerespectarea normelor de siguranţă”, bloggerii militari ruşi suspecteacă că este, de fapt, un atac ucrainean. 

O uzină militară de lângă Rusia a explodat

Suflul deflagraţiei a fost atât de puternic, încât geamurile locuinţelor s-au spart pe o distanţă considerabilă în jurul fabricii care produce echipamente militare. Imaginile arată o ciupercă uriașă de fum care se ridică deasupra orașului. Localnicii au fost evacuați de urgență, iar guvernatorul regiunii, Andrei Vorobiov, a transmis că se îndreaptă spre locul exploziei, scrie presa rusă.

Potrivit informațiilor preliminare, un hangar cu obiecte pirotehnice a explodat în Sergiev Posad, au transmis serviciile de urgență, citate de TASS. Pe de altă parte, bloggerii ruși bănuiesc că este vorba despre un atac ucrainean. 

Unele surse rusești susțin că o dronă a fost zărită în zonp înainte de explozie. „Rahat. Întreaga uzină a fost distrusă”, a spus un martor pe o înregistrare publicată pe Telegram. 

Rușii spun că au distrus două drone care se îndreptau spre Moscova

Apărarea antiaeriană rusă a doborât două drone de luptă care se îndreptau spre Moscova, a informat primaul capitalei ruse, miercuri dimineață, pe fondul creșterii numărului de astfel de atacuri care au ca țintă Moscova.

„S-a constatat încercarea a două drone de luptă de a intra în oraş. Ambele au fost doborâte de apărarea aeriană. Una în zona Domodedovo (la sud de capitală, nr.red), a doua în zona autostrăzii Minsk”, la vest de Moscova, a indicat Serghei Sobyanin pe Telegram, fără a da informaţii despre originea atacului. 
„În acest moment, nu sunt informaţii privind victime” legate de căderea aparatelor doborâte, a adăugat el, precizând că serviciile de urgenţă se află la faţa locului.

Atacurile cu drone ucrainene s-au multiplicat în ultimele săptămâni pe teritoriul Rusiei, vizând adesea Moscova şi peninsula Crimeea anexată.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6156 RON
-0.00220
GBP
GBP: 5.7819 RON
0.00130
HUF
HUF: 1.2855 RON
-0.00310
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.0892 RON
0.00170
Convertor valutar

Rezultat: ---