Social

Proteste ale fermierilor din Europa: nemulțumiri față de politici și sistemele antigrindină

schedule 13 mai 2024, 15:47

Proteste ale fermierilor din Europa: nemulțumiri față de politici și sistemele antigrindină
Foto: Artem Grebenyuk
Fermierii UE protestează împotriva taxelor, birocrației și normelor de mediu; în România, cer focus pe producție, nu pe hârtii.

Fermierii din întreaga Uniune Europeană au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva unei serii de decizii politice pe care le consideră neinspirate și care afectează sectorul agricol. Nemulțumirile agricultorilor vizează creșterea taxelor, birocrația excesivă, normele de mediu considerate restrictive și concurența importurilor de alimente ieftine. În România, fermierul Alexandru Baciu a subliniat că legislația impusă de Comisia Europeană adaugă o povară administrativă fermierilor și că aceștia ar trebui să se concentreze pe producție, nu pe birocrație. De asemenea, a menționat importanța responsabilității fermierilor față de mediu și produsele pe care le oferă pe piață.

Într-un alt incident, fermierii din Vrancea au atacat un punct de lansare a rachetelor antigrindină, acuzând că acestea ar alunga ploaia și ar favoriza seceta. Agricultorii au avariat două mașini ale angajaților și sunt acum cercetați pentru distrugere. Autoritățile încearcă să convingă fermierii că sistemul antigrindină nu influențează negativ cantitatea de precipitații și nu este cauza secetei.

Aceste proteste subliniază distanța dintre cetățeni și politicieni și necesitatea unei comunicări mai eficiente între cele două părți. Fermierii europeni își exprimă dorința de a avea reprezentanți bine pregătiți în Parlamentul European, care să înțeleagă specificul agriculturii și să contribuie la crearea unei legislații favorabile sectorului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---