Externe

Proteste ale fermierilor în Paris: Peste 60 de arestări și trafic blocat în zona Arcului de Triumf

schedule 01 mar. 2024, 13:25

Proteste ale fermierilor în Paris: Peste 60 de arestări și trafic blocat în zona Arcului de Triumf
NestorMN / Shutterstock
Proteste ample ale fermierilor în Paris, peste 60 arestați, blocând traficul la Arcul de Triumf pentru a evidenția criza agricolă.

Parisul a fost scena unor proteste ample ale fermierilor vineri dimineața, când peste 60 de persoane au fost arestate în urma blocării traficului în zona Arcului de Triumf. Agricultorii, dorind să atragă atenția asupra dificultăților cu care se confruntă sectorul agricol francez, au utilizat tractoare și baloți de paie pentru a bloca circulația pe celebrul Bulevard Champs-Élysées.

Manifestația, care nu a fost anunțată în prealabil autorităților, a început în zorii zilei și a continuat până la ora locală 09:40. Protestatarii au afișat bannere și au împărțit saci cu cartofi automobiliștilor blocați în trafic. Acestia au subliniat că acțiunea lor simbolică și pașnică are ca scop „salvarea agriculturii franceze” și a coincis cu Salonul Agriculturii din Paris, unde se aștepta o prezență masivă a publicului.

Coordination rurale, al treilea sindicat agricol ca mărime din Franța, a anunțat pe rețelele sociale intenția de a „ocupa simbolic” zona Étoile. În timp ce unii polițiști au lăsat inițial protestul să se desfășoare, mai târziu forțele de ordine au intervenit pentru a elibera carosabilul și a restabili ordinea.

Ministrul francez al Agriculturii și Suveranității alimentare, Agnès Pannier-Runacher, a reiterat într-o intervenție radio că „toată lumea trebuie să respecte legea” și că „o manifestație nedeclarată este întotdeauna o manifestație ilegală”. Totodată, ministrul a recunoscut dificultățile sectorului agricol și a menționat că guvernul a început să implementeze măsuri concrete pentru sprijinirea fermierilor.

Protestul de la Paris face parte dintr-o serie de manifestații desfășurate de fermierii europeni în ultimele săptămâni, care se opun regulilor de mediu pe care le consideră excesiv de restrictive, concurenței importurilor ieftine și veniturilor scăzute. Agricultorii francezi au apelat la blocarea drumurilor și la alte forme de protest pentru a solicita măsuri suplimentare, chiar și după promisiunile de reformă ale guvernului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---