Bucureștenii protestează alături de fermieri și transportatori
Mai mulți bucureșteni s-au adunat în fața Palatului Parlamentului și l-au înconjurat pentru a protesta. Aceștia îi susțin pe fermierii și pe transportatorii care nu sunt lăsați de autorități să intre în Capitală, însă care de mai multe zile protestează pe drumurile naționale.
Șoferii prezenți la protest au claxonat continuu și au circulat în cerc cu mașinile în parcarea din faţa Palatului Parlamentului. La faţa locului au fost prezente şi echipaje ale forțelor de ordine pentru a putea interveni în cazul în care protestul pașnic ar fi scăpat de sub control.
Protestele continuă după ce reprezentanții fermierilor și transportatorilor au avut o întâlnire la Ministerul Finanţelor, în urma căreia nu s-a rezolvat nimic. Protestatarii au decis că nu vor renunța la proteste.
Citește și:
A șasea zi de proteste în România!
Gabriela Firea este susținută de PUSL pentru un nou mandat de Primar General al Capitalei
Bucureştenii au ieşit să protesteze. Aceștia sunt nemulţumiţi de activitatea primarului Nicuşor Dan
"Dragi colegi protestatari spontani. În urma întâlnirii cu domnul ministru al Finanţelor declarăm că nu s-a ajuns la niciun acord, motivând legislația europeană, prin acorduri asumate de România la Comisia Europeană.
Nu s-au găsit soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare în toate domeniile. În concluzie, protestul nostru va continua la nesfârșit până ce aceste autorități vor înţelege că neputința dumnealor de a gestiona o ţară este reală", au spus liderii fermierilor şi transportatorilor.
Totodată, ministrul Finanţelor a venit cu un îndemn spre răbdare şi prudenţă. Marcel Boloș susține că revendicările fermierilor şi transportatorilor care au declanșatacest val de proteste în toată ţara pot fi rezolvate doar în urma unor discuții cu Comisia Europeană, mai ales că unele din jaloane nu mai sunt negociabile acum.
Citește și:
Prima reacție a Gabrielei Firea după ce a demisionat: „Fiecare ne ducem crucea!”
8 ani de la tragedia Colectiv | 60 de ani de închisoare, în total, pentru persoanele vinovate
Drumurile țării, paralizate de protestul transportatorilor și fermierilor: a treia zi de haos
"Unele revendicări ale protestatarilor țin de unele facilitați fiscale în care România s-a angajat prin PNRR să le reglementeze într-un anume fel, lucru care s-a întâmplat prin Legea 296/2023 privind măsurile fiscal bugetare şi cele mai consistente sunt cele care țin de zona facilitaților din agricultură, industria alimentară şi construcții.
Ori noi ştim că acest lucru este cuprins în PNRR şi ştim că aceste jaloane sunt ireversibile şi nu se pot face modificări. Dar zona aceasta care ţine de decizia Comisiei Europene, cu toate că noi înţelegem şi suntem de acord trebuie prezentate Comisiei Europene pentru ca decizia care sa fi una care nu se întoarce împotriva dumnealor.
Am socotit că trebuie să fim foarte prudenți în analiza acestor revendicări şi să nu-i punem în dificultatea în care de exemplu subvențiile care se fac prin plăţi europene ar fi periclitate. Aceste tipuri de revendicări trebuie discutate cu Comisia Europeană, nu sunt de joacă, pentru că ele vizează atât interesul dumnealor dar şi investițiile strategice ale României în infrastructura de autostrăzi, în modernizarea de scoli, în infrastructura spitalicească şi țin de reformele prin care ne-am angajat prin PNRR", a spus ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, după discuțiile eșuate cu fermierii şi protestatarii.