Social

Angajații STB amenință cu o grevă chiar înainte de începerea noului an școlar

schedule 02 sept. 2023, 11:27

Angajații STB amenință cu o grevă chiar înainte de începerea noului an școlar
douglasmack / Shutterstock

Angajații Societății de Transport București amenință cu o grevă chiar în prag de începerea noului an școlar. Aceștia spun că negocierile pe tema contractului colectiv de muncă au eșuat.

Capitala ar putea rămâne paralizată din cauza unei greve STB

O posibilă grevă a angajaților STB ar putea paraliza întregul oraș chiar în prag de începerea unui nou an școlar. Sindicaliștii de la societatea de transport au afirmat că vor declanșa o grevă începând cu data de 1 septembrie.

Conducerea Societății de Transport București (STB) poartă discuții deja de o lună jumătate, deoarece la data de 31 august a expirat contractul colectiv de muncă al angajaților.

Angajații STB cer majorarea salariilor și condiții mai bune de muncă. Conducerea însă propune sporuri. Cu doar câteva zile în urmă au avut loc ultima rundă de negocieri, însă aceasta s-a încheiat fără succes. A fost organizată și o întâlnire a sindicaliștilor cu directorul general Adrian Criț.

Ultima grevă organizată de sindicaliștii STB a avut loc anul trecut și a durat cinci zile. Atunci, traficul din Capitală a fost paralizat, iar bucureștenii au fost nevoiți să circule cu metroul, mașinile personale sau taxiurile.

La nivelul administrației locale a avut loc un scandal imens din cauza conflictului de muncă, iar traficul a fost blocat timp de mai multe zile, oamenii fiind destul de revoltați de aglomerație, haos și întârzierile mari. Atunci, Vasile Petrariu, liderul de sindicat al angajaților STB a fost acuzat că ar fi pus la cale o grevă ilegală.

În urma grevei de anul trecut, mai mulți șoferi și vatmani care au făcut grevă au fost demiși sau au fost penalizați.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---