Meteo

Toamna din august; urmează un nou șoc termic. Meteorologi: patru săptămâni cu temperaturi de foc

schedule 09 aug. 2023, 07:18

Toamna din august; urmează un nou șoc termic. Meteorologi: patru săptămâni cu temperaturi de foc
Foto: Shutterstock

Vara din august a luat brusc o pauză, iar în locul ei a venit toamna. De 40 de ani nu a mai fost așa de frig la munte. Pe creste s-au simțit -3 grade Celsius, iar ziua a început la fel în toată țara. Luni, la Cluj-Napoca, temperaturile au scăzut cu 17 grade Celsius. Și urmează un nou șoc termic, spun meteorologii. Vor fi patru săptămâni cu temperaturi de foc. 

Meteorologii anunță că urmează un nou șoc termic. Vor fi patru săptămâni cu temperaturi de foc

După zile cu temperaturi ridicate, termometrele au scăzut brusc în toată țara. Luni dimineață, bucureștenii au fost nevoiți să își scoată hainele de la naftalină, iar senzația de frig a fost amplificată de vântul și de ploaia rece. 

Duminică, în Capitală, temperatura maximă din termetre a fost de 31 de grade Celsius. În doar 12 ore, temperatura a scăzut la jumătate și a ajuns la 16 grade Celsius luni. 

Și localnicii din Cluj-Napoca au avut nevoie de haine mai groase, căci și acolo temperaturile au scăzut simțitor. 15 grade s-au simțit în amiaza zilei de luni. 

La Constanța, temperatura a crescut numai cu un grad de dimineață până la pranz și nu a trecut de 21 de grade Celsius. Peste toate, vântul și norii au ascuns soarele, așa că turiștii au fost nevoiți să scadă această zi din concediu. 

La munte, temperaturile au coborât în dimineața de marți la zero grade Celsius. Minus trei grade Celsius au fost resimţite în Munţii Ţarcu din judeţul Caraş-Severin. Aproape de îngheţ a fost şi la Vârfu Omu, iar la Bâlea Lac temperatura resimţită a fost de minus un grad Celsius. 

Patru săptămâni cu temperaturi mai mari decât cele normale

Temperaturile vor crește încet. În următoarele zile, vor fi valori care nu vor depăși 32 de grade Celsius la umbră, dar săptămâna viitoare va aduce din nou caniculă în mare parte a țării, iar nopțile vor redeveni tropicale, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---