Social Meteo

Accidente în lanț după cea mai puternică ninsoare din acest an. De când se încălzește vremea

schedule 21 ian. 2024, 07:43

Accidente în lanț după cea mai puternică ninsoare din acest an. De când se încălzește vremea
Foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Ninsoarea a acoperit jumătate de țară, așa că mai multe porțiuni de drumuri naționale au fost blocate și s-au înregistrat zeci de accidente. În București, zeci de copaci s-au rupt din rădăcini și au distrus mașinile parcate. Meteorologii anunţă un val de ger. Iată de când se va încălzi vremea. 

Ninsorile din ţară au dat peste cap circulaţia trenurilor. În Gara de Nord, mai multe garnituri aveau întârzieri şi de peste o oră. Încă de la prima oră a dimineţii, una dintre intrările în Bucureşti a fost blocată după ce un TIR a derapat. În oraş, străzile au fost acoperite de un strat gros de 15 centimetri de zăpadă. Din cauza ninsorii și vântului, zeci de copaci au căzut peste mașini, iar un arbore uriaș a fost doborât de vremea rea și în Parcul Cișmigiu. 

Și mijloacele de transport în comun au întâmpinat probleme. Îngrijorată că nu poate înainta, o vatmaniță a încercat să deszăpezească cu mâinile goale și cu picioarele liniile de tramvai și o altă garnitură a deraiat din cauza zăpezii. 

Schimbarea de temperatură este semnificativă în București, de la 13 grade Celsius vineri la -3 sâmbătă. La fel a fost peste tot în sudul teritoriului. Sâmbătă, la Constanța, termometrele au arătat valori la limita înghețului, iar vântul a intensificat senzația de frig. 

Dar urmează un nou episod de ger. În schimb, ninsorile se vor opri. Temperaturile vor ajunge să coboare și până la -18 grade Celsius. De miercuri, însă, vom avea din nou temperaturi de primăvară, cu 10 grade Celsius în termometre.

Vremea 22 - 29 ianuarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării și apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

Prognoza meteo 29 ianuarie - 5 februarie 2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice, precum și în extremitatea de nord-est a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea 5 - 12 februarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice și local în cele centrale și nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 12 - 19 februarie 2024

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în sud-vestul și în nord-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, conform ANM.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---