Social Locale

Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei

schedule 31 mai 2023, 12:43

Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
LCV / Shutterstock

Primăria București intenționează să interzică trotinetele electrice prin oraș din cauza numărului tot mai mare de accidente. Viceprimarul Capitalei spune că este îngrijorat de situația actuală. După ce a întocmit un regulament mai aspru cu privire la utilizarea trotinetelor, se gândește deja să aplice aceeași regulă ca la Paris, interzicerea prin referendum.

Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București

Primăria București se gândește să interzică trotinetele electrice prin oraș. Municipalitatea spune că pentru acestea nu au fost amenajate piste speciale și astfel încurcă foarte mult atât circulația din stradă, cât și pe trotuare. Pentru firmele de ridesharing ce închiriază astfel de vehicule ar fi o lovitură majoră.

Motivul pentru care autoritățile se gândesc la o astfel de soluție este numărul tot mai mare a accidentelor în care sunt implicate trotinetele electrice. Ba mai mult, de cele mai multe ori, accidentele se lasă cu victime. În anul 2022, numărul accidentelor a crescut destul de mult. 13 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 de persoane au fost rănite grav în urma unor accidente cu trotinetele electrice.

Primăria Capitalei nu a amenajat nici măcar un kilometru de pistă dedicată pentru biciclişti sau pentru utilizatorii acestor trotinete, iar infrastructura din oraș nu este potrivită pentru acest tip de transport. Chiar dacă a fost adoptat un regulament special pentru circulația cu trotinetele electrice, numărul accidentelor nu a scăzut. Ba mai mult, conducătorii auto sunt atenționați la orice pas să acorde prioritate și să fie atenți la persoanele care circulă cu asemenea tip de transport.

Regulile de circulație nu sunt respectate, iar astfel se ajunge până la accidente și alte tragedii. Tot mai multe persoane folosesc trotinetele rapide, chiar și părinţii cu copii. În București există doar 32 de kilometri de piste pentru biciclete și trotinete.

În capitala Franței, Paris, există 1.200 de kilometri de piste pentru biciclete. În pofida acestui fapt, autoritățile au decis ca de la 1 septembrie, trotinetele electrice să nu mai circule pe străzile din Paris, în urma unui referendum care a avut loc în luna aprilie. Autoritățile din București se gândesc la un scenariu asemănător.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9715 RON
-0.00080
USD
USD: 4.5614 RON
0.00310
GBP
GBP: 5.8088 RON
0.01240
HUF
HUF: 1.2606 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5419 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1628 RON
0.00210
Convertor valutar

Rezultat: ---