Speciale

Previziuni tulburătoare făcute de Nostradamus pentru 2024. Vom avea un nou papă?

schedule 27 dec. 2023, 12:58

Previziuni tulburătoare făcute de Nostradamus pentru 2024. Vom avea un nou papă?
Foto: History/YT

Nostradamus, un astrolog francez din secolul al XVI-lea, rămâne o figură emblematică, încă de actualitate, a cărui faimă continuă să depășească ere și granițe. El a scris primul său Almanah în 1550, care a prezis evenimente pentru anul următor. Și, ca toți anii, 2024 nu a făcut excepție. Celebrul „profet al pieirii” a făcut câteva previziuni îngrijorătoare pentru 2024, cum ar fi războaie, foamete și dezastre naturale. 

Previziunile făcute de Nostradamus pentru 2024

Conform textului său din 1555 „Les Propheties” („Profețiile”), 2024 va aduce lupte globale continue, inclusiv război pe mări, tulburări regale și dezastre umanitare. 

Pentru anul ce urmează, Nostradamus a prezis „lupte și bătălii pe mare” și a spus că „un adversar roșu va deveni palid de frică, semănând groază în marele Ocean”. Unii cred că „adversarul roșu” s-ar putea referi la China și la steagul său roșu.

„Bătălia navală” s-ar putea referi, de asemenea, la tensiunile Chinei cu insula Taiwan, potrivit New York Post. Beijing, capitala Chinei, are cea mai mare marina din lume.

Profetul a prezis și că Papa Francisc ar putea fi înlocuit. „Prin moartea unui pontif foarte bătrân, va fi ales un roman de vârstă bună, care va sta mult timp în activitate”, a scris Nostradamus.

Al treilea război mondial

Profetul a anunțat un conflict de șapte luni care a fost interpretat ca începutul celui de-al treilea război mondial. „Șapte luni de la Marele Război, oameni uciși de fapte rele”, a scris el.  

Unii sunt de părere că războiul din Ucraina corespunde acestei profeții, alții au în vedere probabilitatea unui conflict major declanșat de China din cauza înclinațiilor sale către Taiwan. Nostradamus a prezis un nou conflict armat în care vor fi implicate mai multe puteri mondiale, inclusiv Statele Unite ale Americii, Rusia și China.

Poezia care evocă acest război este următoarea:

„Trei dintre ei vor fi în curând duși la nimic de către Antihrist,

Războiul lui va dura douăzeci și șapte de ani,

Eretici morți, prizonieri alungați.

Sângele, corpul uman, apa înroșită, Pământul a salutat.”

Cutremur

Nostradamus a prezis un cutremur devastator care va provoca pagube mari și moarte în California. Poezia care se referă la această predicție este:

„Sol Douăzeci din Taur, atât de puternic se va zgudui pământul,

Marele Teatru va umple ruinele,

Aer, cer și pământ, întuneric și probleme,

Când Dumnezeul necredincios și sfinții vor naviga.”

Schimbare la Vatican. Vine un nou papă

O altă profeție a sa indică faptul că un nou papă va fi ales în lunile următoare pentru a conduce Biserica Catolică. Nostradamus a scris că Papa Francisc își va părăsi locul din cauza vârstei înaintate și în locul lui va veni o persoană obscură și periculoasă care va face scandal. 

„Clerul roman în anul o mie șase sute nouă,

În fruntea anului vor fi alegerile,

Într-un gri și negru din peisajul rural yssu,

Care nu a fost niciodată atât de inteligent. ” 

Încălzirea globală

Situația legată de încălzirea globală este din ce în ce mai gravă de câteva decenii, iar conform profeției lui Nostradamus, lucrurile sunt pe cale să se înrăutățească. 

„Timp de patruzeci de ani, nu vom vedea curcubeul.

Timp de patruzeci de ani, o vom vedea în fiecare zi.

Pământul uscat va deveni din ce în ce mai arid,

și vor fi inundații mari când se va vedea.” 

Putin, pus la încercare

Nostradamus a prezis că președintele rus Vladimir Putin va avea parte de un test mejor în 2024. Conducerea sa va fi testată economic și politic, pe plan intern, pe teritoriul Rusiei, dar și pe plan internațional. Potrivit scrierilor lui Nostradamus, se pare că situația la Kremlin se va înrăutăți. 

China preia conducerea

De câteva decenii, China a cunoscut o creștere de neegalat, atât din punct de vedere economic, cât și militar, devenind a doua putere mondială după Statele Unite. 

Țara și-a extins influența și în multe regiuni ale lumii, fie în Asia, Africa sau Europa. Prezența și ponderea sa au continuat să crească în cadrul unor organizații importante precum ONU sau Fondul Monetar Internațional.

Previziunile lui Nostradamus arată că această influență va continua să crească și „Țara de Mijloc” ar putea, în cele din urmă, să depășească puterea americană și să preia frâiele conducerii internaționale.

Organe artificiale

Anul 2024 ar trebui, conform predicțiilor lui Nostradamus scrise cu secole în urmă, să fie marcat și de realizarea multor progrese științifice pentru producția de organe artificiale în imprimarea 3D sau datorită descoperirii de noi materiale compatibile cu corpul uman. 

Acesta ar fi un pas important, dat fiind că mulți pacienți ar avea astfel acces mai ușor la îngrijiri costisitoare cândva. Astrologul a prezis că aceste organe artificiale vor fi distribuite pe scară largă în lume și că pot salva multe vieți. 

Un lider carismatic în Europa

Nostradamus a scris că un tânăr lider se va remarca pe străzile Europei de Vest, datorită carismei și talentelor sale de orator. El va fi urmat de mulți oameni și va conduce o mișcare socială sau politică. Notorietatea și influența sa vor fi diseminate pe scară largă și vor avea un impact major asupra Europei de Est. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---