Speciale

4+ cărți pe care să le citești dacă te pasionează jocurile de noroc

schedule 08 dec. 2023, 14:38

4+ cărți pe care să le citești dacă te pasionează jocurile de noroc

Omenirea a crescut și s-a dezvoltat prin cunoștințele lăsate moștenire de alte generații de dinainte. Transmiterea informațiilor s-a făcut prin diverse metode, pentru ca orice se consideră util să ajute la evoluție. Cei mai mari învățați ai lumii au lăsat scris tot ce au considerat mai demn și folositor tuturor celor care au dorit să învețe, pentru că cititul face parte din cultura tuturor popoarelor, pentru că cititul ajută din mai multe puncte de vedere: reduce stresul, îmbunătățește capacitatea de concentrare și de învățare a creierului. 

Dacă este să extindem aceste beneficii și să le aducem în era modernă, când vorbim despre o revoluție digitală, putem găsi și aici aplicabilitate și utilitate, pentru cele mai ofertante domenii. S-au scris multe și diferite, despre subiecte dintre cele mai variate, iar cum o poveste s-a dovedit a fi demnă să fie reținută a și devenit context de construcție a unor lecții.

Jocurile de noroc nu fac excepție, iar cu toate că există și lecturi de beletristică redactate, cele mai importante scrieri sunt cele teoretice, care surprind tot ce înseamnă noțiuni despre cazinouri, despre jocurile de cărți sau de zaruri, despre promoții precum bonus fără rulaj, depuneri gratuite sau rotiri suplimentare. Se pot învăța o grămadă de lucruri din cărțile dedicate cazinourilor, atât timp cât le alegi pe cele mai bune și ai timp câteva ore în fiecare zi, să le dedici acestei activități, respectiv cititul. O să descoperi o grămadă de dedesubturi ale acestei industrii, dar mai ales o mulțime de tactici care să-ți îmbunătățească și perfecționeze mâna și stilul de joc.

Bringing Down The House: The Inside Story of Six MIT Students Who Took Vegas for Millions de Ben Mezrich

Cu ratinguri foarte bune din partea cititorilor, această carte este aproape ca o biografie, pentru că surprinde succesul unui student de la MIT, la jocurile de noroc, toate poveștile fiind expuse din perspectiva sa.

Autorul pune accent pe modul cum a reușit să se folosească de matematică, pentru a transforma totul în avantajul sau, după ce a luat parte la activitățile dintr-un club de Blackjack. Aici a fost convins să se alăture celorlalte minți inteligente care căutau o metodă se folosească de sistemul de numărare al cărților pentru a învinge sistemul și pentru a deveni ulterior milionari.

Sigur, nu a trecut mult timp până când operatorii să se prindă că în spatele partidelor câștigate era și o înșelătorie. Cartea a fost ecranizată sub titlul 21, avandu-i în rolurile principale pe Kevin Spacey, Jim Sturgess și Kate Bosworth.

Titanic Thompson: The Man Who Bet on Everything de Kevin Cook

O altă carte pe care merită să o iei în considerare și care se bucură de ratinguri bune în rândul cititorilor este “The Man Who Bet on Everything”. Cartea detaliază povestea celui care a fost poreclit Titanic Thompson, ca o aluzie a faptului că putea “scufunda pe oricine”

Adică să învingă, folosindu-se de propriile metode ca să câștige la jocurile de cazino, printr-o metodă autodidactă, de numărare și amestecare a cărților - ajunsese atât de sigur pe sine, că avea să parieze pe orice, știind că avea să câștige. Totul este cu atât mai interesant cu cât cartea a fost lansată în anii 30, în America, când nu se discuta așa mult despre asta.

Scarne's New Complete Guide to Gambling de John Scarne

În topul cărților pentru cei care sunt pasionați de jocurile de noroc se numără și un ghid care vine cu detalii despre cum poți deveni mai bun la gambling. Sub îndrumarea autorului John Scarne, vei putea dezvolta câteva abilități de joc la jocurile precum blackjack sau poker, în speță prin învățarea unor strategii care se dovedesc eficiente dacă sunt folosite întocmai.

Totul are la bază și faptul că trebuie să cunoști foarte bine jocurile prezentate, astfel că sunt explicate și regulile de bază, cât mai la îndemână și mai ușor, cât pentru a fi reținute și mai ales înțeles. Toate relatările sunt oferite de un jucător cu experiență, care are la activ mii de runde câștigate și cunoaște toate dedesubturile unei industrii ofertante.

Roll The Bones: The History of Gambling de David G Schwartz

Se spune că dacă vrei să stăpânești foarte bine un lucru, trebuie să îl și cunoști foarte bine. Pornind de la aceasta premisă, un pas important pe care ai putea să-l iei în considerare în dezvoltarea abilitatilor de joc este să afli tot ce contează despre istoria jocurilor de noroc: cum au început, cum au evoluat și cum sunt în prezent.

O călătorie fascinantă care ne trece prin perioada antică și ne aduce până în mijlocul zilelor moderne de la casino, cartea “Roll the Bones” trece prin revistă cele mai importante evenimente care au marcat această metodă de distracție, oferind și câteva curiozități care te vor uimi și care te vor face să privești totul diferit.

A Man For All Markets de Edward O. Thorp

Publicată în 2017, cartea scrisă de Edward O. Thorp vine ca o completare la tot ce crezi că știi despre jocurile de noroc și este un bestseller care vine cu insight-uri nu doar despre gambling, ci și despre piețele din Las Vegas și Wall Street.

Din nou este vorba despre un matematician autodidact, care a reușit nu doar să fie foarte bun la jocurile de cărți, dar și să facă previziuni la burse, cât pentru a transforma cunoștințele sale în adevărate surse de averi. Autorul nu se teme, însă, să-i taxeze și pe cei care au greșit în modul cum și-au gestionat banii câștigați, atrăgând atenția și asupra unui bankroll făcut deloc inteligent.

Alte cărți pe care să le iei în considerare

  • The World’s Greatest Blackjack Book de Lance Humble
  • One of a Kind: The Rise and Fall of Stuey ‘The Kid’ Ungar, The World’s Greatest Poker Player de Nolan Dalla și Peter Alson
  • The Biggest Bluff de Maria Konnikova, despre jocul de poker
  • Fortune's Formula de William Poundstone, despre pariuri în general
  • Soccernomics de Simon Kuper, despre pariurile sportive
  • The Greatest Gambling Story de Mark Paul, despre cursele de cai
  • Thinking în Bets de Annie Duke, despre pariurile sportive
  • The Confidence Game by Maria Konnikova, despre gambling
  • Gambling for Life de Harry Findlay, despre pariuri și jocuri de noroc

Concluzie

Acum că ai deja o listă considerabilă de cărți pe care să le citești - cu mențiunea că mai sunt zeci pe care să le adaugi în biblioteca proprie - nu uita că cel mai bine înveți prin lucruri practice. Dincolo de teoriile asumate, este foarte important să îți acorzi timp să înțelegi tot ce ai parcurs, dar mai ales să pui în aplicare cât pentru a te bucura de rezultate pe măsură. Ai răbdare cu tine, nu cere ca totul să se vadă imediat și ține cont că cei mai buni au devenit astfel în ani de antrenament și prin faptul că și-au acordat înțelegere și nu s-au grăbit.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---