Social

A șasea zi de proteste în România! Fermierii și transportatorii blochează principalele drumuri ale țării

schedule 15 ian. 2024, 08:24

A șasea zi de proteste în România! Fermierii și transportatorii blochează principalele drumuri ale țării
Antena3/Youtube

Este a șasea zi în care fermierii și transportatorii protestează, iar din această cauză circulația rutieră pe mai multe drumuri din România este perturbată.

Trafic îngreunat pe drumurile din România din cauza protestelor

Mai mulți fermieri și transportatori care protestează deja de câteva zile au ajuns și în Capitală. Autoritățile au păzit intrările în oraș pentru a-i împiedica pe protestatari să intre cu utilajele în București, însă aceștia și-au lăsat tractoarele și au decis să vină în Capitală cu mașinile personale.

Aceștia sunt în continuare nemulțumiți de negocierile care au avut loc cu reprezentanții Guvernului și care au eșuat. Bucureștenii au protestat aseară în fața Palatului Parlamentului în semn de solidaritate pentru fermieri și transportatori.

Proteste însă au loc și în alte județe din țară. Fermierii și transportatorii au blocat străzile și cele mai importante puncte de trecere a frontierei precum Nădlac, Siret sau Albița.

Circulația rutieră, perturbată în continuare de proteste

Autoritățile avertizează că protestele transportatorilor și fermierilor ar putea perturba circulația de pe drumurile naționale și astăzi.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni dimineață, nu sunt autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier. 

„La nivelul țării, circulația se desfășoară în general pe un carosabil uscat, cu temperaturi negative și valori de trafic scăzute. În județele Arad și Argeș, izolat sunt condiții de formare a poleiului. Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale”, transmite Infotrafic. 

Însă, pe DN 2, în localitatea Afumați, județul Ilfov, circulația rutieră este restricționată pe prima bandă pe ambele sensuri. Această bandă este ocupată de autocamioanele care s-au alăturat protestului.

Se pare că protestul va continua și în această săptămână, iar astfel, traficul va fi îngreunat în anumite zone din țară, în special pe șosele de centură ale marilor orașe sau la intrările în acestea. 

Recomandăm șoferilor să „se intereseze cu privire la restricțiile de trafic, să evite zonele cu manifestații, alegând rute alternative, și să respecte indicațiile polițiștilor care desfășoară activități în teren de fluidizare a circulației”, mai transmite Infotrafic. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---