Locale

Anchetă la Judecătoria Iași după amânarea a zeci de procese de către o judecătoare

schedule 26 apr. 2024, 14:23

Anchetă la Judecătoria Iași după amânarea a zeci de procese de către o judecătoare
PanuShot/Shutterstock
CSM investighează comportamentul judecătoarei Garabet pentru amânarea a 44 de dosare, invocând drepturile omului.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecția Judiciară pentru a investiga comportamentul judecătoarei Iuliana Garabet de la Judecătoria Iași, care a amânat 44 de dosare pentru o perioadă de șase luni. Decizia magistratului a fost motivată printr-o trimitere la Declarația Universală a Drepturilor Omului și la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, o situație care a stârnit reacții în rândul avocaților și justițiabililor.

Potrivit unui comunicat de presă al CSM, sesizarea vizează „atitudini nedemne în timpul serviciului față de avocați și justițiabili, precum și la eventuale situații de nerespectare, în mod repetat și din motive imputabile, a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor”. Publicația locală Dezvăluirea a relatat că aceasta nu este prima oară când judecătoarea Garabet a procedat în acest mod, iar niciuna dintre părțile implicate nu a solicitat amânarea.

CSM a luat această decizie după ce informațiile au apărut în spațiul public, provocând consternare și frustrare în rândul celor afectați de amânările neașteptate. Inspecția Judiciară va efectua verificările necesare pentru a determina dacă au existat abateri disciplinare din partea judecătoarei Iuliana Garabet.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---