Locale Sănătate

Anchetă internă și dosar penal după ce un pacient a fost legat de pat într-un spital din Brăila

schedule 28 feb. 2024, 16:27

Anchetă internă și dosar penal după ce un pacient a fost legat de pat într-un spital din Brăila
Gorodenkoff/Shutterstock
Paznic filmat legând un pacient agitat la UPU Brăila; spitalul și poliția anchetează incidentul.

Un incident grav s-a petrecut la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brăila, unde un paznic a fost filmat legând de pat un pacient în vârstă de 64 de ani, care prezenta probleme hepatice și respiratorii și era agitat. În imagini, se aude și o infirmieră care sugerează că pacientul ar trebui să fie dus „la nebuni”, exprimându-și temerea că pacienții ar putea să o „bage în pământ”, menționând că are copii acasă.

În urma difuzării acestor imagini în mediul online, Spitalul Județean Brăila a declanșat o anchetă internă pentru a investiga circumstanțele incidentului. Managerul spitalului, Didi Crintea, a transmis filmarea medicului șef al Unității de Primiri Urgențe și a cerut investigația, subliniind că este un comportament regretabil și de neacceptat.

Pe lângă ancheta internă, Poliția Municipiului Brăila s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă. Polițiștii continuă verificările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Incidentul a stârnit reacții în comunitate și a pus în discuție practicile și protocoalele de tratament al pacienților agitați în unitățile medicale de urgență. Autoritățile sunt în proces de a stabili responsabilitățile și de a lua măsurile adecvate în cazul acestui incident nefericit.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6156 RON
-0.00220
GBP
GBP: 5.7819 RON
0.00130
HUF
HUF: 1.2855 RON
-0.00310
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.0892 RON
0.00170
Convertor valutar

Rezultat: ---