Sănătate

Colegiul Medicilor din București a finalizat ancheta privind decesele de la Spitalul Pantelimon

schedule 01 mai 2024, 16:00

Colegiul Medicilor din București a finalizat ancheta privind decesele de la Spitalul Pantelimon
Gorodenkoff/Shutterstock
Ancheta Colegiului Medicilor din București nu a găsit abateri la Spitalul "Sf. Pantelimon" legate de decesele din ATI.

Colegiul Medicilor din București a prezentat concluziile anchetei efectuate la Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Pantelimon" din Capitală, în urma acuzațiilor privind decesul a 17 pacienți în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă. Conform rezultatelor anchetei, nu există suspiciuni de abateri de la protocoalele medicale sau acte deliberate care să fi condus la decesele pacienților.

Președinta Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul București, Liana Pleș, a declarat că au fost audiați 23 de medici și că toate cazurile analizate erau critice, majoritatea fiind transferuri din alte secții ale spitalului sau din alte unități medicale. Ancheta a relevat că protocoalele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă au fost respectate și că nu s-au găsit dovezi ale unor acte intenționate de reducere a șanselor de supraviețuire ale pacienților.

Președinta Colegiului Medicilor din București, Cătălina Poiană, a subliniat că situația a adus prejudicii grave încrederii dintre medic și pacient și a insistat pe necesitatea transparenței și adevărului în comunicarea actului medical. De asemenea, a menționat că, în cazul în care ancheta Parchetului va stabili că nu au fost comise greșeli medicale, Colegiul Medicilor va fi intransigent cu persoana care a lansat acuzațiile.

Anchete suplimentare au fost inițiate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, care a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de omor. Rezultatele preliminare ale Corpului de Control indică o comunicare defectuoasă la nivelul conducerii spitalului și al Secției ATI.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
0.00090
USD
USD: 4.5772 RON
0.01880
GBP
GBP: 5.7994 RON
0.00240
HUF
HUF: 1.2896 RON
-0.00050
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0733 RON
0.00400
Convertor valutar

Rezultat: ---