Sănătate Social

Medicii stomatologi protestează! Peste 15.000 de cabinete riscă să fie închise din cauza unei legi

schedule 07 iul. 2023, 10:00

Medicii stomatologi protestează! Peste 15.000 de cabinete riscă să fie închise din cauza unei legi
Alfa Photostudio/Shutterstock

Medicii stomatologi sunt revoltați și se află la un pas de a protesta, după ce conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi a propus o modificare legislativă care ar putea duce la încetarea activității a peste 15.000 de cabinete mici.

Medicii stomatologi protestează contra unei modificări de lege

Medicii stomatologi se declară nemulțumiți de o modificare legislativă și sunt gata să protesteze. Colegiul Medicilor Stomatologi a propus o modificare legislativă care ar putea duce la închiderea a peste 15.000 de cabinete mici. Aceștia se declară nemulțumiți și sunt revoltați de propunere, deoarece susțin că în urma modificărilor, medicii nu mai pot efectua proceduri pe care le-au învățat încă din facultate și pe care le practică acum.

„Ordinul dat de Colegiul Medicilor Stomatologi din România va avea repercusiuni foarte grave asupra activității noastre și implicit asupra pacienților, susțin revoltați medicii stomatologi din toată țara. Practic, ei nu mai pot face proceduri pe care le-au făcut ani de zile.

Astfel, cabinetele mici care au unu sau doi medici riscă să își înceteze activitatea. Potrivit modificării propuse, medicii stomatologi ar trebui să dețină diplomă în igiena orală pentru a efectua procedurile stomatologice. Totodată, cabinetele trebuie să aibă mai mulți medici.

15 mii de cabinete stomatologice mici, cu unul sau doi medici, riscă să se desființeze. O nouă serie de norme îi obligă pe dentiști să aibă diplome în igiena orală pentru a face o extracție sau chiar un detartraj. Pe lângă specializările suplimentare pentru medici, în cabinete trebuie să fie mai mulți specialiști, pentru diverse intervenții. Colegiul Medicilor Stomatologi, care a adoptat noile norme, nu a transmis până acum un punct de vedere”, spun aceștia.

Medicii stomatologi se vor întâlni astăzi și cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---