Externe

Incidente de securitate în Israel și Ierusalimul de Est: Soldați răniți și sediul UNRWA închis

schedule 10 mai 2024, 16:09

Incidente de securitate în Israel și Ierusalimul de Est: Soldați răniți și sediul UNRWA închis
https://pixabay.com/photos/flag-israeli-israel-symbol-186476/
Trei soldați israelieni răniți în Gaza; UNRWA închide sediul din Ierusalim după proteste.

Trei soldați israelieni au fost răniți ușor într-un incident ce a implicat un „tunel-capcană” în orașul Rafah, situat în sudul Fâșiei Gaza, conform unui comunicat al armatei israeliene. Incidentul a avut loc în contextul în care Israelul a intensificat operațiunile militare în zonă, inclusiv bombardamentele și incursiunile terestre, într-un efort de a combate mișcarea Hamas. Aceste acțiuni au fost întâmpinate cu opoziție internațională, inclusiv din partea Statelor Unite, principalul susținător militar al Israelului.

Într-un alt incident separat, sediul principal al Agenției ONU pentru Refugiații Palestini (UNRWA) din Ierusalimul de Est a fost închis temporar după ce protestatari israelieni au incendiat zone din jurul complexului. Philippe Lazzarini, șeful UNRWA, a declarat că măsura a fost luată pentru a asigura securitatea personalului, în urma unui al doilea incident de acest fel în mai puțin de o săptămână. Poliția israeliană a deschis o investigație privind incendiul, iar UNRWA a subliniat responsabilitatea Israelului de a proteja personalul și facilitățile ONU.

Aceste evenimente survin într-un context tensionat, după atacul Hamas din 7 octombrie și războiul din Gaza, care au dus la numeroase victime și au amplificat ostilitatea față de UNRWA în Israel, agenție acuzată de complicitate cu Hamas, o acuzație respinsă de Națiunile Unite. Situația din Ierusalimul de Est rămâne un punct fierbinte în conflictul israeliano-palestinian, cu Israelul considerând orașul ca fiind capitala sa indivizibilă, în timp ce palestinienii îl văd drept viitoarea capitală a unui stat palestinian independent.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9748 RON
0.00030
USD
USD: 4.5777 RON
0.01020
GBP
GBP: 5.8147 RON
-0.00880
HUF
HUF: 1.288 RON
-0.00530
BGN
BGN: 2.5435 RON
0.00020
CHF
CHF: 5.037 RON
0.00900
Convertor valutar

Rezultat: ---