Externe

Papa Francisc a ținut o slujbă în faţa a peste 100.000 de oameni, la Budapesta

schedule 30 apr. 2023, 12:57

Papa Francisc a ținut o slujbă în faţa a peste 100.000 de oameni, la Budapesta
Boris Stroujko/Shutterstock

Papa Francisc se află în Ungaria într-o vizită oficială. În cadrul acesteia, în ultima sa zi, acesta a oficiat o litughie cu o rugăciune specială dedicată Fecioarei Maria, într-o piaţă din Budapesta, în fața a mii de oameni.

Papa Francisc a oficiat o slujbă în ultima sa zi din vizita în Ungaria

Papa Francisc se află în ultima sa zi din vizita oficială în Ungaria. Aceasta a oficiat liturghia în fața a peste 100.000 de oameni adunați într-o piață din Budapesta.

În această dimineață, Suveranul Pontif a venit în piaţa din Budapesta și i-a salutat pe credincioşii adunați acolo. Episcopul a luat în brațe și doi copii din mulțime.

Papa Francisc a oficiat slujba de pe un scaun făcut la comandă după solicitările Vaticanului, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă în ultima perioadă. Întreaga slujbă a durat aproximativ o oră.

Și astăzi, suveranul s-a deplasat cu ajutorul unui scaun cu rotile pentru a participa la pregătirile pentru slujbă, la fel ca şi în zilele anterioare. Măsurile de securitate au fost la cel mai înalt nivel, iar pregătirile au fost minuțioase, până la cel mai mic detaliu.

Lunetiștii au fost prezenți pe toate clădirile din piaţă, iar peste 300 de agenţi au avut grijă de securitatea evenimentului pentru ca acesta să nu se lase cu incidente neplăcute.

Papa Francisc a ajuns în Ungaria

Papa Francisc a venit în Ungaria pentru a onora promisiunea unei vizite oficiale, după ce în anul 2021, în drumul către Slovacia, a făcut o escală de doar șapte ore, pentru a închide un congres al Bisericii care se desfășoară în Budapesta, ceea ce i-a făcut pe mulți să se simtă ofensați.

Este prima deplasare externă a suveranului pontif de când a fost spitalizat pentru bronșită, în luna martie a acestui an. Deși scopul său primordial este întâlnirea cu catolicii maghiari, Papa Francisc a recunoscut că evenimentele de actualitate își fac loc pe agendă. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---