Știri externe

Catolicii sărbătoresc astăzi Paștele. Mii de creștini au mers la slujba de la Vatican. Mesajul Suveranului Pontif

schedule 09 apr. 2023, 10:04

Catolicii sărbătoresc astăzi Paștele. Mii de creștini au mers la slujba de la Vatican. Mesajul Suveranului Pontif
Boris Stroujko / Shutterstock

Astăzi, creștinii catolici sărbătoresc Paștele. La Vatican, în Piața Sfântul Petru, Papa Francisc a ținut slujba de sărbătoare în fața a mii de creștini.

Mii de creștini sărbătoresc astăzi Paștele catolic

„Nu trebuie să ne pierdem speranța în fața puterii răului și a vântului rece al războiului", a transmis Suveranului Pontif.

Este deja al 10-lea an în care Papa Francisc oficializează Liturghia de Paște în Basilica Sfântul Petru de la Vatican. Slujba religioasă a început în atriumul lăcașului de cult cu ritualul luminii.

Biserica a fost invadată de lumină de la lumânările care au fost aprinse, acesta fiind un simbol al trecerii de la moarte și păcat, la viață și curățenie. Și de această dată, suveranul Pontif s-a deplasat spre altar într-un scaun cu rotile. În cuvântarea sa, Papa a transmis un mesaj cu îndemn la pace în lume.

„Ne putem simți neputincioși și descurajați în fața puterii răului, a conflictelor care sfâșie relațiile, a atitudinilor de calcul și indiferența care par să predomine în societate, a cancerului corupției, a răspândirii nedreptății, a vântului rece al războiului. Totuși, astăzi, puterea Paștelui vă cheamă să rostogoliți orice piatră a dezamăgirii și neîncrederii", a spus Papa Francisc.

Potrivit tradiției, în timpul slujbei Papa a botezat opt credincioși din Albania, Statele Unite, Nigeria, Italia și Venezuela, care au acceptat să se convertească la catolicism. La Ierusalim și Bethleem ceremoniile speciale de Paște au fost pur și simplu un moment magic.

Slujba de Înviere în Filipine, țară cu 80% din populație romano-catolică, este de fiecare dată un eveniment fascinant.

O altă tradiție respectată în fiecare an este momentul în care un grup de fetițe deghizate în îngeri înlătură un voal negru de pe statuia Fecioarei Maria, deoarece nimeni nu trebuie să țină doliu câtă vreme Iisus Hristos a murit pentru mântuirea omenirii.

SONDAJ

Ați primit primă de Crăciun de la angajator?

Da: 2 voturi
Nu: 10 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

12 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9677 RON
0.00020
USD
USD: 4.6059 RON
0.00810
GBP
GBP: 5.7949 RON
0.00800
HUF
HUF: 1.2995 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5399 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2613 RON
0.01560
Convertor valutar

Rezultat: ---