Politic

Președintele Klaus Iohannis subliniază importanța reflecției asupra viitorului României în mesajul de Ziua Independenței Naționale

schedule 10 mai 2024, 13:23

Președintele Klaus Iohannis subliniază importanța reflecției asupra viitorului României în mesajul de Ziua Independenței Naționale
Drop of Light / Shutterstock
Președintele Klaus Iohannis a marcat Ziua Independenței, accentuând importanța reflecției asupra viitorului și a dialogului pașnic între națiuni.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale, subliniind necesitatea reflecției asupra viitorului țării și a contribuției fiecărei generații la consolidarea democrației și suveranității naționale. În contextul actual, marcat de tensiuni geopolitice, președintele a reamintit importanța independenței și a dialogului pașnic între națiuni.

„Sărbătorim astăzi un moment cardinal, proclamarea Independenței Naționale a României, «națiune de sine stătătoare», așa cum o definea cu mândrie acum 147 de ani Mihail Kogălniceanu”, a declarat Klaus Iohannis. El a evidențiat că obținerea independenței a fost un pas crucial în evoluția poporului român și a unității naționale, culminând cu Marea Unire din 1918.

Președintele a adus un omagiu înaintașilor și ostașilor români care au luptat pentru independență, menționând bătăliile de la Plevna, Grivița, Rahova sau Smârdan. A subliniat că lecțiile trecutului sunt deosebit de relevante în fața provocărilor contemporane, cum ar fi războiul din Ucraina, și că suveranitatea și independența națională sunt fundamentale pentru dialogul internațional și dezvoltarea democratică a popoarelor.

Klaus Iohannis a accentuat că România a făcut progrese semnificative de la obținerea independenței, devenind membru respectat al NATO și al Uniunii Europene, ceea ce oferă garanții de securitate și o platformă de colaborare internațională. „Este esențial să reflectăm la România pe care dorim să o construim pentru generațiile tinere și la ceea ce putem face în prezent pentru a asigura un viitor plin de prosperitate și bunăstare”, a concluzionat președintele, exprimând convingerea că, prin eforturi comune și atașament față de valorile democratice, România va depăși provocările și va asigura trăinicia realizărilor din istoria sa.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9748 RON
0.00030
USD
USD: 4.5777 RON
0.01020
GBP
GBP: 5.8147 RON
-0.00880
HUF
HUF: 1.288 RON
-0.00530
BGN
BGN: 2.5435 RON
0.00020
CHF
CHF: 5.037 RON
0.00900
Convertor valutar

Rezultat: ---