Politic

Klaus Iohannis are o părere „în esență bună” despre legile privind pensiile speciale și cumul: „Le aștept la promulgare”

schedule 30 iun. 2023, 08:50

Klaus Iohannis are o părere „în esență bună” despre legile privind pensiile speciale și cumul: „Le aștept la promulgare”
Foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

„În esență, părerea mea este una bună. Le aștept la promulgare”, a spus președintele Klaus Iohannis despre legile privind pensiile speciale și pentru interzicerea cumulului pensie-salariu la stat. 

Președintele Klaus Iohannis are o părere „în esență bună” despre legile privind pensiile speciale și cumul

„În esență, părerea mea este una bună. Sunt două teme care de ani de zile se află pe agenda publică în România și este foarte bine că la nivel de coaliție s-a luat decizia să se abordeze ambele chestiuni - pensiile speciale și cumulul pensie cu salariu la stat.
S-au făcut două legi, s-au votat în Parlament și le aștept la promulgare. Mai mult nu cred că vă așteptați să spun în acest moment. Atât timp cât Parlamentul a votat, există cele două proiecte, așteptăm să-și continue parcursul și le aștept pe masa mea”, spune Klaus Iohannis. 

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, decizional, proiectele legii pensiilor speciale și pentru interzicerea cumulului pensie-salariu la stat.

ICCJ a decis sesizarea Curții Constituționale în legătură cu cele două legi

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, joi, sesizarea Curții Constituționale a României în legătură cu legea pensiilor speciale. Curtea vrea modificarea și completarea unor acte normative în domeniul pensiilor de serviciu, cât și referitor la actul normativ privind creșterea vârstei de pensionare.

Sesizarea de neconstituționalitate privește actul normativ în întregime, reținându-se de către Secțiile Unite atât vicii de neconstituționalitate de natură extrinsecă, cât și intrinsecă. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---