Politic

Senatul a votat legea pensiilor speciale. Proiectul urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis

schedule 28 iun. 2023, 15:31

Senatul a votat legea pensiilor speciale. Proiectul urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis
Mircea Moira/Shutterstock

Legea pensiilor speciale a fost votată de Senat. Legea a primit 91 de voturi și urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Legea pensiilor speciale a fost votată

Senatul a votat legea pensiilor speciale, miercuri. Aceasta a trecut de Senat și este trimisă pentru a fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

În cadrul ședinței, legea pensiilor speciale a primit 91 de voturi „pentru”, 19 „împotrivă”, o abţinere. Aceasta a fost adoptată inițial de Senat, după care de Camera Deputaților, în cadrul căreia au fost aduse modificări majore. De aceea, proiectul a trebuit să fie întors la Senat. De această dată, Senatul a adoptat legea în forma venită de la Camera Deputaților, iar acum aceasta urmează să fie trimisă spre promulgare la președintele țării.

USR a votat contra proiectului de lege argumentând că nu face altceva decât „să salveze pensiile speciale”. USR este de părere că prin acest proiect nu este tăiată nicio pensie specială, și în realitate nu este asigurată echitatea generală, iar cheltuielile cu pensiile nu sunt reduse.

„Grupul USR a votat asumat împotriva acestei legi (…) fiindcă de fapt nu faceți decât să salvați pensiile speciale. Nu putem aproba prin votul nostru o lege care ar fi trebuit să se numească legea de salvare a pensiilor speciale. De ce? Unu, pentru că nu ați tăiat nicio pensie specială. Doi, nu treceți nicio pensie specială pe contributivitate. Trei, nu ați făcut nicio reformă reală în sistemul de pensii și nu asigurați echitatea generală, cum v-o cer românii. Patru, nu ați redus aproape nicio cheltuială cu pensiile speciale, adică fix ce ne-am asumat prin PNRR și ne cere Comisia Europeană. Cinci, nu ați respectat jalonul”, a transmis reprezentantul USR în plenul Senatului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---