Externe

Controversă în Mexic după sacrificarea unei găini în Senat pentru un ritual precolumbian

schedule 25 apr. 2024, 14:27

Controversă în Mexic după sacrificarea unei găini în Senat pentru un ritual precolumbian
Ceremonie controversată în Senatul mexican cu sacrificarea unui pui pentru zeul Tlaloc, stârnind indignare publică.

Un eveniment neobișnuit a avut loc în Senatul mexican, unde un pui a fost sacrificat în cadrul unei ceremonii dedicate zeului precolumbian al ploii, Tlaloc. Incidentul, care a fost transmis pe rețelele de socializare ale Parlamentului, a stârnit un val de indignare în rândul cetățenilor mexicani.

Senatorul Adolfo Gomez, membru al partidului Morena aflat la guvernare, a fost organizatorul ceremoniei și a postat evenimentul pe rețelele instituționale ale Senatului. În urma reacțiilor negative, conducerea Senatului s-a distanțat de inițiativa senatorului, afirmând că nu aprobă faptele semnalate și că va lua măsuri disciplinare împotriva lui Gomez.

În apărarea sa, senatorul Gomez a invocat respectarea tradițiilor popoarelor originare ale Mexicului, așa cum este stipulat în Constituția țării. Cu toate acestea, organizații pentru drepturile animalelor, precum Anima Naturalis Mexico, au subliniat că sacrificiile și maltratarea animalelor sunt interzise în Ciudad de Mexico și au anunțat că vor depune o plângere împotriva senatorului. De asemenea, o manifestație a fost convocată în fața Senatului pentru a cere demisia lui Gomez.

Incidentul a provocat o dezbatere aprinsă în Mexic, o națiune majoritar catolică, unde astfel de practici sunt privite cu reticență și unde protecția animalelor este un subiect sensibil.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---