Politic

Parlamentarii și-au tăiat pensiile speciale cu scandal. Dispută între Șoșoacă și Ciolacu

schedule 27 iun. 2023, 06:15

Parlamentarii și-au tăiat pensiile speciale cu scandal. Dispută între Șoșoacă și Ciolacu
Foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

După mulți ani de discuții și promisiuni, parlamentarii și-au tăiat pensiile. Ulterior, aceste privilegii vor dispărea și pentru magistrați sau militari. Pentru cei peste 800 de foști parlamentari, statul plătește acum 12 milioane de euro pe an. Votul a fost cu scandal, iar protagoniștii au fost Diana Șoșoacă și Marcel Ciolacu. Avocata l-a făcut pe liderul PSD „dictator”, „grobian” și „trădător de neam și țară”, în timp ce premierul i-a transmis senatoarei că este „o mincinoasă ordinară”. 

Scandal între Șoșoacă și Ciolacu la tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă au avut un schimb de replici dure, luni, în Parlament. „Sunteți o mincinoasă ordinară”, i-a spus premierul după ce aceasta i-a întrerupt declarația de presă. „Un grobian care nu a muncit toată viața lui”, a replicat Șoșoacă.

„Să te duci la America și linge-i clanța”, i-a spus Diana Șoșoacă premierului Marcel Ciolacu, în timp ce acesta făcea declarații de presă. Ciolacu i-a spus, la rândul său, să meargă la Ambasada Rusiei. „Duceți-vă la Ambasada Rusiei. Doamnă, sunteți o mincinoasă ordinară”, i-a zis Marcel Ciolacu Dianei Șoșoacă, după ce și-au întrerupt declarațiile de presă și a plecat spre biroul președintelui Camerei Deputaților. 

Senatoarea, însă, a continuat să îi aducă acuzații premierului. „Vedeți-vă de limbajul mitocănesc pe care îl aveți. Un grobian care nu a muncit toată viața lui și care a ajuns să conducă țara asta. Ai vândut țara americanilor și NATO. Rușine să vă fie”, spunea Diana Șoșoacă. 

Parlamentul a votat, luni, cu 382 de voturi „pentru” și 3 „împotrivă” eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Foștii deputați beneficiază de pensii speciale, iar alți peste 250 de senatori primesc aceasta indemnizație. Statul plătește 5 milioane de lei pe luna pentru acordarea acestor indemnizații care vor fi eliminate. Parlamentarii nu vor mai primi nici cele 7 salarii brute pe care le încasează acum, în momentul în care ies la pensie.

Senatoarea Diana Șoșoacă a fluierat în ședință și a făcut scandal, încercând să oprească dezbaterile. Aceasta a venit în plen cu un fluier, pe care l-a folosit pe tot parcursul dezbaterilor. Ulterior, a scos și un clopoțel cu care l-a întrerupt pe președintele de ședință, social-democratul Alfred Simonis. 

„La balamuc”, a comentat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis. „Lăsaţi circul în sală, nu ne intimidaţi”, a adăugat el. „Vă invit pe toţii la zoo, să mergem cu toţii după o astfel de şedinţă. Declar şedinţa închisă”, a mai spus Simonis.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---