Politic

Ședință secretă a Parlamentului, marți, despre războiul Israel-Hamas. Presa nu are acces în sală, iar parlamentarii nu au voie să filmeze

schedule 21 nov. 2023, 08:52

Ședință secretă a Parlamentului, marți, despre războiul Israel-Hamas. Presa nu are acces în sală, iar parlamentarii nu au voie să filmeze
Foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

Marți va avea loc, de la ora 15:00, o ședință comună secretă a Parlamentului despre războiul Israel-Hamas, la cererea deputatului minorităților naționale, Silviu Vexler. Presa nu are acces în sală, iar parlamentarii nu au voie să filmeze

Şedinţă comună secretă a Parlamentului, marţi, despre războiul din Israel

Deputatul Silviu Vexler a solicitat organizarea şedinţei secrete, aceasta fiind aprobată de Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, într-o şedinţă convocată luni. În cadrul ședinței, care are un caracter secret și la care presa nu va avea acces, va fi pus un film al Israel Defence Forces (IDF), cu imagini legate de conflictul din Israel.

„Rezultatele acestor atacuri teroriste au şocat atât prin violenţa nemaivăzută de la Holocaust, cât şi prin cruzimea dezlănţuită asupra unor oameni nevinovaţi: 1.400 de asasinate, mii de răniţi şi peste 200 de persoane care au fost luate ostatici, inclusiv zeci de copii.
Mai mult decât atât, ţinta organizaţiei teroriste Hamas a fost şi continuă să fie evreii din întreaga lume, iar atacurile recente au reprezentat un factor declanşator pentru un val masiv de antisemitism la nivel mondial, dar mai ales în Europa”, se arată în documentul transmis Birourilor reunite.

Președintele de ședință le va atrage atenția participanților că este interzisă fotografierea, înregistrarea audio-video sau transmiterea live a ședinței de pe dispozitivele proprii. Stenograma ședinței nu se va publica în Monitorul Oficial. 

„Pe parcursul şedinţei secrete comune va fi restricţionat accesul presei în sala de şedinţă, precum şi accesul altor persoane decât cele prevăzute în paragraful de mai sus. Şedinţa secretă comună va fi înregistrată prin mijloace audio-video prin grija Departamentului de specialitate al Camerei Deputaţilor, cu excepţia părţii din şedinţă care cuprinde proiecţii pe ecranele din sala de plen, fără a putea fi transmisă altor persoane/instituţii”, se mai arată în Nota citată.

Silviu Vexler a afirmat în documentul transmis conducerii celor două Camere că în data de 7 octombrie toată lumea a fost șocată să observe modul în care gruparea teroristă Hamas a lansat o serie de acțiuni barbare îndreptate împotriva civililor din Statul Israel și că rezultatele acestor atacuri au șocat atât prin violența nemaivăzută de la Holocaust, cât și prin cruzimea dezlănțuită asupra unor oameni nevinovați: 1.400 de morți, mii de răniți și peste 200 de persoane luate ostatice, inclusiv zeci de copii. 

Parlamentul a susținut că ținta organizației Hamas a fost și continuă să fie evreii din întreaga lume, iar atacurile au reprezentat un factor declanșator pentru un val masiv de antisemitism la nivel mondial, dar mai ales în Europa. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---