Politic

De cine ar putea fi înlocuiți Gabriela Firea și Marius Budăi după demisii/ Și Turcan ar putea rămâne fără portofoliu/ „Lista neagră” a lui Ciolacu

schedule 17 iul. 2023, 08:53

De cine ar putea fi înlocuiți Gabriela Firea și Marius Budăi după demisii/ Și Turcan ar putea rămâne fără portofoliu/ „Lista neagră” a lui Ciolacu
Foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu cere mai multe demisii în urma scandalului azilelor groazei. Până acum, aproape 100 de centre au fost închise, iar verificările continumă. Cine i-ar putea înlocui pe Gabriela Firea la Ministerul Familiei și Marius Budăi la Ministerul Muncii? Raluca Turcan ar putea rămâne și ea fără portofoliu. 

Cine i-ar putea înlocui pe Gabriela Firea și Marius Budăi după demisiile în cazul azilelor groazei

În câteva ore, cei din PSD se întâlnesc într-o ședință crucială pentru a stabili cine va ocupa funcțiile vacante de miniștri. La Ministerul Familiei s-ar putea dori o femeie. Natalia Intotero, actualul preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor ar fi preferată în rândul social democraţilor pentru această funcţie, însă o altă variantă pentru şefia ministerului este Mirela Elena Adomnicăi, deputată de Suceava, spun surse Observator

Și la Ministerul Muncii social-democrații vor o femeie. Sunt două variante: Simona Bucura Oprescu, președintele Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, dar și Vasilica Robu, secretar general al Casei de Pensii. Cea din urmă ar fi preferată pentru o funcție de secretară de Stat în Ministerul Muncii. 

Tensiunile din Coaliție cresc. PSD cere și demisia lui Turcan

Între timp, tensiunile din Coaliție cresc, după ce doi miniștri PSD și-au dat demisia în ultimele zile. Marcel Ciolacu a cerut tuturor celor implicați în contextul azilelor groazei, adică primari, șefi de consilii județene sau colegi de guvernare, să facă un pas în spate. 

PSD a cerut demisia ministrului Culturii, Raluca Turcan, cea care a avut portofoliul Muncii și Solidarității Sociale în perioada 2020 - 2021. Ea a semnat, în urmă cu doi ani, avizul de acreditare pentru asociația fondată de Ștefan Godei, patronul groazei din Voluntari. 

„Doamna Turcan este în acest moment în Guvern singura persoană care a mai avut competenţe în zona azilelor groazei. Este în aceeaşi poziţie în care a fost şi Marius Budăi. Probabil că un pas în spate ar fi util”, a declarat Lucian Romașcanu, deputat PSD. 

Raluca Turcan ar putea rămâne fără portofoliu după ce liderii PSD le-au cerut liberalilor să deconteze și ei politic scandalul azilelor groazei. PNL, în schimb, dezaprobă acuzațiile aduse fostului ministru al Muncii prin vocea lui Ionuț Stroe. 

„Este doar o încercare nereuşită de a distrage atenţia de la subiectul real. N-aş vrea să facem o confuzie între o autorizaţie pentru înfiinţarea unui asemenea azil şi ororile care s-au petrecut acolo, cu tot ce s-a întâmplat ulterior obţinerii acestei autorizaţii”, a declarat Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL. 

„Lista neagră” a lui Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a transmis că așteaptă ca toți cei care au legătură cu acest caz să facă un pas în spate. Pe „lista neagră” sunt primarii Sectorului 1, Clotilde Armand, și Sectorul 3, Robert Negoiță, acolo unde au funcționat mai multe cămine de bătrâni cu probleme. 

Două dintre centrele groazei sunt în Voluntari, acolo unde primar este Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea. La ochi sunt luați și edilii din Timișoara și Bacău, dar și președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---