Social Politic

Ministrul Sănătății, acuzat că ar fi știut de azilele groazei din Voluntari. Ungureanu (USR): „Rafila trebuie să demisioneze”

schedule 14 iul. 2023, 09:41

Ministrul Sănătății, acuzat că ar fi știut de azilele groazei din Voluntari. Ungureanu (USR): „Rafila trebuie să demisioneze”
Foto: Capturi

Furia, în cazul azilelor groazei, se întețește. USR cere și demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pe care îl acuză că știa încă din ianuarie despre problemele din căminele din Voluntari. Totodată, partidul vrea ca ministrul demisionar al Muncii să fie anchetat de procurori pentru neglijență criminală.  

USR cere demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafilă

Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate în Camera Deputaţilor, susţine că ministrul Sănătăţii şi toţi oamenii care i-au fost alături în această „neglijenţă criminală” trebuie să demisioneze.  

„Acelaşi raport care a ajuns la Ministerul Muncii, acelaşi raport a ajuns şi la Ministerul Sănătăţii, cu specificaţii care ţin de competenţele ministerului, DSP este în subordinea Ministerului Sănătăţii şi Inspecţia Sanitară de Stat. Sunt două instituţii care ar trebui să facă control comun şi să ia măsuri de închidere.
Adică Ministerul Sănătăţii are atribuţii directe să dea autorizaţie de funcţionare. Acolo este nevoie de o anchetă internă. Eu o să sesizez Parchetul pentru că sunt funcţionari publici de la domnul Rafila, care ar fi trebuit să fie înştiinţat pe lanţul ierarhic, pentru că orice control este dispus de ministru, nu există alte formule. Ministrul când primeşte reclamaţii grave, tu trebuie să întrebi pe omul ală: ai fost acolo şi ce ai găsit. Ai vorbit cu aparţinătorii?”, a declararat deputatul USR pentru Observator.

Chestionat dacă vrea demisia lui Alexandru Rafila, Ungureanu a răspuns: „Absolut, a tuturor celor care au fost alături de el în această neglijenţă criminală, pentru că în acest interval de timp nişte oameni au fost trataţi mai rău ca fiarele”. 

Cel puțin 21 de bătrâni dintr-un azil al groazei din Voluntari au murit într-un anUn număr de 21 de vârstnici internați în unul dintre centrele investigate în aceste momente de DIICOT au murit, în intervalul februarie 2020 și martie 2021, scrie Centrul de Investigații Media.

„În perioada februarie 2020 - martie 2021, deci într-un an şi două luni, conform documentelor obţinute de Centrul de Investigaţii Media (CIM) şi Buletin de Bucureşti (BdB), în acest centru au murit cel puţin 21 de oameni”, scriu jurnaliştii de la CIM.
„Potrivit acestora, fiecare deces a fost trecut în „caietul de prezență” lăsat în urmă de patroana centrului în timpul unei mutări intempestive, în luna aprilie a anului 2022. Atunci, Cristina Dumitra a trasferat, cu autobuze și ambulanțe, toți beneficiarii și i-a mutat la cinci minute distanță, pe strada Camil Petrescu 5-7 din Voluntari. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---