Politic Sănătate

Noi audieri în dosarul vaccinurilor. Foștii miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, așteptați la DNA

schedule 08 dec. 2023, 09:12

Noi audieri în dosarul vaccinurilor. Foștii miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, așteptați la DNA
Foto: Capturi video

După ce fostul premier al României, Florin Cîțu, a fost citat la sediul DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID-19, astăzi, cei doi foști miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, vor sta în fața procurorilor DNA. 

Foștii miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, așteptați la DNA în dosarul vaccinurilor

Astăzi, vine rândul și foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Cei doi vor fi audiați în această dimineață la DNA în dosarul achiziției de vaccinuri din perioada pandemiei de COVID-19. 

Procurorii DNA spun că cei doi miniștri, în complicitate cu fostul prim-ministru Florin Cîțu, au cumpărat, în repetate rânduri, mai multe doze de vaccin decât avea nevoie România.

Miercuri, Florin Cîțu s-a prezentat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință faptul că s-a început urmărirea penală pe numele său. Rămâne de văzut dacă și azi se va întâmpla același lucru și în cazul celor doi foști miniștri.

Vlad Voiculescu este acuzat de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu. Este vorba despre trei tranșe de seruri care au fost comandate de țara noastră pe timpul mandatului său. În cazul Ioanei Mihăilă, este vorba despre o singură acuzație de abuz în serviciu.

Dosarul vaccinurilor

DNA a cerut Senatului și Președinției avizarea cercetării fostului premier Florin Cîțu și foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor. 

Procurorii îi acuză pe oficiali de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în legătură cu achizițiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depășind un miliard de euro.

Plenul Senatulului a votat cu 90 de voturi pentru, 2 voturi contra şi 3 nu au votat, ridicarea imunităţii senatorului PNL Florin Cîţu, în urma solicitării Parchetului General privind dosarul achiziţiei de vaccinuri din perioada pandemiei.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, cererea de urmărire penală a lui Vlad Vasile Voiculescu şi cererea de urmărire penală a Ioanei Mihăilă, în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu, privind achiziţia de vaccinuri, din perioada pandemiei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---