Politic Social

Marcel Ciolacu a convocat mai mulți miniștri la o ședință în cazul Căminelor Groazei

schedule 09 iul. 2023, 11:56

Marcel Ciolacu a convocat mai mulți miniștri la o ședință în cazul Căminelor Groazei
Victor Mogyldea / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a stabilit o întâlnire de lucru la Guvern cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, în urma anchetei cu privire la cazul bătrânilor torturaţi în azilele groazei.

Sedință la Guvern cu Ciolacu și mai mulți miniștri. Tema ședinței - Căminele Groazei

Premierul Marcel Ciolacu a convocat un grup de miniștri la o ședință la Guvern, în această duminică. Aceștia vor discuta pe marginea cazului azilelor de bătrâni în care au fost depistate o serie de nereguli.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, la ședință vor participa ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC şi Inspecţiei Sanitare de Stat.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat încă de vineri că intenționează să organizeze o întâlnire de lucru, în debutul şedinţei de Guvern.

"Duminică solicit o întâlnire la Guvernul României cu ministrul de Interne, ministrul Muncii, ministrul Justiţiei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Dezvoltării şi toţi preşedinţii de autorităţi cu atribuţii de control. Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituţiile statului român", declara Marcel Ciolacu.

Totodată, premierul a solicitat și demiterea conducerii Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi agenţiei judeţene din Ilfov în cazul bătrânilor maltratați în azile.

"Vreau, ca prioritate, de la toate autorităţile care au atribuţii de control, o verificare în toată ţara a tuturor acestor centre de stat sau particulare în ceea ce priveşte asistenţa pentru copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi", a mai spus premierul.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6156 RON
-0.00220
GBP
GBP: 5.7819 RON
0.00130
HUF
HUF: 1.2855 RON
-0.00310
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.0892 RON
0.00170
Convertor valutar

Rezultat: ---