Politic

Parlamentarii, nevoiți să își întrerupă concediile din cauza legii pensiilor. Ciolacu: „Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară”

schedule 03 aug. 2023, 14:36

Parlamentarii, nevoiți să își întrerupă concediile din cauza legii pensiilor. Ciolacu: „Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară”
Rista4 / Shutterstock

Parlamentarii sunt chemați la datorie chiar și în timpul concediilor. Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că săptămâna viitoare, Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru a modifica legea pensiilor speciale în urma obiecţiilor CCR.

Parlamentarii, convocați în sesiunea extraordinară pentru legea pensiilor

Premierul Marcel Ciolacu, a anunțat că va solicita convocarea Parlamentului la o sesiune extraordinară. Oficialul susține că nu este timp de pierdut, iar legea pensiilor speciale trebuie să intre în vigoare cât mai repede, deoarece la mijloc se află banii europeni din PNRR.

Ciolacu spune că pentru viitorul țării acest lucru este extrem de important și nu trebuie să se piardă fonduri europene din cauza pensiilor speciale.

"Îi solicit Ministrului Justiţiei ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraţilor. Este absolut necesar ca această lege să intre în vigoare cât mai rapid astfel încât România să poată accesa banii europeni din PNRR. Nu ne permitem să pierdem fonduri europene din cauza pensiilor speciale!", a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook,

Miercuri, Curtea Constituţională a României a decis să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, deoarece unele articole au fost declarate neconstituţionale și necesită modificate.

Preşedintele CCR, Marian Enache, a anunțat despre decizia autorității române. Acesta a menționat că legea este constituţională în ansamblul său, însă există şi aspecte de neconstituţionalitate.

"Curtea, într-un cvorum de opt judecători, fiind absent motivat un judecător, a decis că Legea pensiilor de serviciu este constituţională în ansamblul său, dar Curtea a constatat neconstituţionalitatea unor critici intrinseci privind unele dispoziţii ale legii. (...) Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament, pentru a fi pusă de acord cu decizia Curţii, conform articolului 147 alineatul 2 din Constituţie", a declarat Enache.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---