Politic

De la ce a pornit protestul ilegal al AUR de la Parlament. Au înțeles greșit un proiect

schedule 11 mai 2023, 10:36

De la ce a pornit protestul ilegal al AUR de la Parlament. Au înțeles greșit un proiect
Foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Jandarmeria Română a transmis că protestul Aur este ilegal. Cu toate acestea, manifestanții au refuzat să plece, ba chiar spiritele s-au încins în dimineața zilei de marți, nu doar în exteriorul Palatului Parlamentului, ci și la tribună. Dar de la ce a pornit protestul extremiștilor AUR? Au înțeles greșit un proiect și au crezut că statul vrea să despartă copiii de familii. 

Protest ilegal AUR, cu îmbrânceli și scandal, la Parlament: de la ce a pornit

Un proiect de lege i-a nemulțumit pe manifestanți referitor la măsurile de prevenire a separării copilului de familie. Un proiect de lege care a fost înțeles greșit, un fake news, spun unii. Deci, oamenii s-au adunat să protesteze în fața Parlamentului, înțelegând că vor fi despărțiți copiii de familiile acestora. 

Marți a fost o dimineață tensionată. Unul dintre parlamentarii AUR a declarat chiar: „Aveți noroc că și-au lăsat cuțitele acasă”.  În timpul protestului, manifestanții AUR au strigat: „”Nu cedăm, copiii îi apărăm, Ruşine, ruşine să vă fie, Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

„E dreptul nostru de a protesta, îl exercităm, în momentul în care vedem legi nedrepte şi nu le putem opri, protestăm”, a afirmat George Simion, liderul AUR.

Oficialul a fost îndepărtat de un jandarm, în momentul în care s-a urcat pe gardul Parlamentului.

Reacția Jandarmeriei

„În legătură cu manifestaţiile aflate în desfăşurare la Palatul Parlamentului, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: În curtea obiectivului, are loc o manifestaţie de protest formată din invitaţi şi membri ai unei formaţiuni politice.În acelaşi timp, în exteriorul curţii, se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri ai aceleiaşi formaţiuni politice, precum şi simpatizanţi ai acesteia”, a transmis Jandarmeria.

„Manifestanţilor aflaţi atât in interiorul curţii Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoştinţă că activitatea desfăşurată nu îndeplineşte condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul. Menţionăm faptul că Jandarmeria Română respectă dreptul constituţional la liberă exprimare al tuturor cetăţenilor, cu respectarea prevederilor legale in vigoare”, mai spune Jandarmeria.

Ce își propune, de fapt, legea înțeleasă greșit de AUR  

Proiectul de lege rostogolit de partidul extremist AUR ca fake-news despre ”furtul copiilor” a trecut de Camera Deputaților. De fapt, legea își propune exact opusul, să împiedice separarea copiilor de familiile vulnerabile. Votul a fost 222 voturi pentru și 48 contra. 

Proiectul urmărește stabilirea de norme clare pentru separarea copilului de familie. Guvernul, inițiatorul proiectului, susține că proiectul va împiedica eventualele abuzuri și urmărește ca separarea copiilor de familie să fie realizată cât mai greu.

În plus, proiectul reprezintă un jalon din PNRR și are ca scop tocmai prevenirea separării copiilor de familii. Guvernul a arătat în notă că există în acest moment o practică a unor autorități locale, îndeosebi din comunitățile slab dezvoltate, „de a separa cu ușurință copilul de familie pe motiv că e săracă” și arată că proiectul alocă fonduri tocmai pentru a susține aceste familii și a preveni separarea.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---