Politic

Ciolacu: „Premierul Ciucă va fi preşedintele Comisiei parlamentare pentru aderarea la OCDE”

schedule 06 mai 2023, 18:25

Ciolacu: „Premierul Ciucă va fi preşedintele Comisiei parlamentare pentru aderarea la OCDE”
ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că s-a luat decizia ca premierul Ciucă să ocupe funcția de preşedinte al Comisiei speciale comune a Parlamentului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la OCDE, după rotativa guvernamentală.

Ciolacu i-a decis viitorul premierului Ciucă. Ce poziție va ocupa

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a anunțat că Ciucă urmează să fie președintele Comisiei speciale comune a Parlamentului pentru aderarea la OCDE. Oficialul român își dorește ca România să intre în OCDE în următorii trei ani. 

„Noi am avea cam în 5 ani să intrăm la OCDE. Aţi văzut că am făcut şi o comisie parlamentară. Am şi decis în interiorul coaliţie ca domnul Nicolae Ciucă, după ce nu va mai fi premier, să fie preşedintele acestei Comisii „Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică – n.r.). Cu alte cuvinte să existe o continuitate şi o coerenţă în ce s-a pornit la Guvern şi cu ce s-a pornit la Parlament. Am fost şi lăudaţi pentru acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu.

Secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, a menționat că procesul de aderare a României va ajuta la asigurarea unui climat investiţional deschis şi atractiv în România, acesta fiind evidențiat și de o evaluare aprofundată a legislației, politicilor și practicilor.

Ciucă a depus memorandumul privind aderarea României la OCDE

De asemenea, Mathias Cormann a subliniat că, în pofida faptului că s-au îndeplinit mai multe lucruri, există loc și de mai multe, dând dovadă că organizația are încrederea că următoarele acțiuni vor fi făcute mai multe „pentru ca România să își atingă întregul potențial, creând și mai multe oportunități pentru români și pentru mediul de afaceri din România”.

Totodată, premierul Nicolae Ciucă a solicitat de nenumărate ori tuturor instituțiilor responsabile de îndeplinirea standardelor OCDE să se atârne cu „maximă prioritate” față de activitățile care sunt necesare pentru atingerea obiectivelor de linie. Pe lângă toate acestea, premierul a cerut și participarea activă la toate reuniunile de lucru ale OCDE și îndeplinirea la termen a tuturor obligațiunilor care le revin.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a depus, în luna decembrie, memorandumul privind aderarea României la OCDE, la sediul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.973 RON
-0.00200
USD
USD: 4.6085 RON
-0.01930
GBP
GBP: 5.8167 RON
-0.02000
HUF
HUF: 1.2583 RON
0.00140
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00100
CHF
CHF: 5.0914 RON
-0.02360
Convertor valutar

Rezultat: ---